Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdissä viriää uusi lentisbuumi – ViLePan entiset huippupelaajat luotsaavat seuran nuoria pelaajia

Naisten joukkue pelaa kakkossarjaa.

Lentopallo

Vihtiläinen lentopalloseura ViLePa on saanut uutta puhtia toimintaansa muutamien hiljaisempien vuosien jälkeen.

Seuralla on junioriharrastajia eri ikäsarjoissa jo 75.

Seuran kaikkein nuorimmille harrastajille suunnattu lentopallokoulu on myös hyvin suosittu ja tulijoita olisi jopa enemmän kuin seura pystyy tällä hetkellä resurssien takia vastaan ottamaan.

– Koronan jälkeen on ollut nähtävissä sellaista lentisbuumia. Erityisesti 2009, 2010 ja 2011-syntyneiden ikäluokissa harrastuksen suosio on yllättänyt, kiittelee seuran puheenjohtaja Kristiina Helminen.

– Lentiskoulussa meillä on todella nimekkäät vetäjät, kuten Mikko Oivanen, Pasi Sallinen ja Lasse Aakula. Toisaalta myös se hyvä pöhinä tuo itsessään uusia harrastajia, Helminen miettii buumin syitä.

Helminen kertoo, että toimintaa haluttaisiin laajentaa entisestään kun lajille löytyy kysyntää. Vastaan tulevat kuitenkin resurssien puute

– Tarvitsisimme valmentajia ja tiloja enemmän. Onneksi olemme voineet käyttää Luksian salia, ilman sitä olisimme olleet pulassa, Helminen kiittelee.

Helminen muistuttaa kuitenkin, että juuri perustettuun vuonna 2012, 2013 ja 2014 -syntyneiden joukkueeseen mahtuu vielä mukaan, jos lentopallo harrastuksena kiinnostaa.

– Joukkueeseen otetaan vielä muutamia tyttöjä ja poikia. Joukkue harjoittelee lauantaisin klo 15 Kuoppanumen koululla ja maanantaisin Luksialla klo 17.30. Joukkuetta valmentaa tyttöjoukkueen pelaaja Minka Salin.

Vaikka seuran pelaajakaarti on tällä hetkellä hyvin naispainotteista, pelaa myös poikien joukkueet C- ja D- ikäisten sarjoissa

ViLePan naisten joukkue pelaa viime vuoden tapaan aluesarjaa, mutta osallistuu nyt myös valtakunnan kolmanneksi korkeimpaan sarjatasoon, naisten kakkossarjaan.

Joukkue on varsin nuori, mutta taitava.

Joukkueen runko muodostuu B- ja C-ikäisistä tytöistä.

– Olemme treenanneet samojen pelaajien kanssa jo vuosia. Kyllä he hyviä ovat, toteaa naisia valmentava Petri Munck.

Joukkueelle kertyy kauden aikana melkoinen määrä otteluita. Sillä naisten sarjojen lisäksi lähes samat tytöt pelaavat myös C-ikäisten ja B-ikäisten sarjaa.

– Meillä on onneksi hyvin laaja rosteri joukkueessa. Se on aivan välttämätöntä kun pelitapahtumia kertyy niin paljon. Saimme muutamia pelaajia vielä Karkkilasta tämän kauden alkuun. Lisäksi ViLePan kasvatti Emilia Helminen palaa Vihtiin ja pelaa kakkossarjaa kanssamme. Hänen liittyminen joukkueeseen oli meille kova juttu Munck toteaa.

Kakkossarjassa tavoittelemme hyvää kautta, mutta mitään liian suuria tavoitteita ei tälle kaudelle vielä aseteta. B-ikäisten sarjassa odotan kyllä hyvää menestystä, Munck pohtii.

Joukkueessa on useampia aluetason pelaajia.

Tänä vuonna kaksi pelaajaa oli mukana B-ikäisten Etelän aluejoukkueessa ja kolme C-ikäisten Etelän aluejoukkueessa.

– Meidän pelaajien tekniikkaosaamista on kiitelty. Vihdissä on kokenut ja osaava valmentajakaarti, että pelaajat kyllä saavat parasta mahdollista valmennusta seurassa, Kristiina Helminen kiittelee.

Naisia valmentaa Munckin lisäksi Pekka Kolehmainen, Kari Talvitie, Kristiina Helminen ja entinen huippupelaaja Mikko Oivanen.

Tyttö- ja poikajunioreiden valmennuksesta vastaavat Jarno Ihamäki ja Eero Joenrinne.