Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karviaisen viimeinen vuosi kypsyy suunnitellusti – "Tämä on kolmas perättäinen vuosi kun Karvinen pysyy budjetissa"

Karkkilan ja Vihdin yhteisen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen viimeinen talousvuosi ei ole tuonut yllätyksiä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuluvalta vuodelta kertyvä alijäämä on ainoa suuri sosiaali- ja terveysmenojen elementti, jolla voi olla kohtalainenkin vaikutus Karkkilan kaupungin ja Vihdin kunnan taloustilanteisiin.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen johtaja Timo Turunen esitteli syyskuun lopulla Karkkilan kaupunginvaltuustossa Karviaisen historian viimeisen talousvuoden taloustilannetta.

Karkkilan ja Vihdin yhteisen perusturvakuntayhtymän oma toiminta kokonaisuutena on näillä näkymin pysymässä budjetissaan.

– Tämä on kolmas perättäinen vuosi kun Karvinen pysyy budjetissa. Tällaisia sosiaali- ja terveysalan toimijoita ei ihan liikaa ole, Turunen muistutti ja kiitti samalla kaikkia tahoja, joiden yhteistyöllä on löydetty keinoja Karviaisen talouden tasapainottamiseksi.

Kuntayhtymän johtaja muistutti, että tuoreen ennusteen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille on kertymässä kuluvalta vuodelta noin 150 miljoonan euron alijäämä.

– Se laskutetaan palvelujen käytön suhteessa kunnilta.

– Joudumme jännittämään jopa tammikuulle sairaanhoitopiirin lopullista laskutusta, Timo Turunen kertoi.

Karvaisen toiminta päättyy vuoden vaihtuessa kun Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminta käynnistyy.

Karviaisen hallituksen ja tarkastuslautakunnan toiminta kuitenkin jatkuu siihen saakka kunnes kuluva talousvuosi on nipussa ja pykälien mukaisesti hyväksytty.

Kuntayhtymä lakkautuu siinä vaiheessa kun valtuustot aikanaan hyväksyvät purkamisen loppuselvityksen.

Turunen muistutti, että Karviaisen toimintaan liittyviä perintätoimia ja kustannusriitoja voi kuitenkin roikkua käsiteltävänä vielä viisi vuotta.

Hyvinvointialueen toiminnan käynnistymisessä vuoden vaihtuessa on Timo Turusen mukaan keskeisenä tavoitteena se, että uudistus aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriöitä asiakkaille ja henkilökunnalle.

Kuntayhtymän purkaminen on Turusen mukaan moniin muihin organisaatioihin verrattuna suhteellisen helppoa, sillä Karviaisen omistuksessa ei ole kiinteistömassaa.

– Henkilökunta ja työvälineet siirtyvät Karviaisesta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, Turunen tiivisti vuoden vaihtuessa tapahtuvaa sosiaali- ja terveyspalvelujen muutosta karkkilalaisille ja vihtiläisille.