Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummela Art Night hemmotteli kävijöitä – Nummelan lentokentällä maaginen tunnelma

Katutaide- ja musiikkifestivaali houkutteli lentokentälle noin 1 500 innostunutta kävijää. Tapahtuman rakennusta vaikeutti kova tuuli.

Katutaide- ja musiikkifestivaali Nummela Art Night levittäytyi Nummelan lentokentälle lauantaiksi ja toi pimenevään syysiltaan maagista, värikylläistä tunnelmaa yhdessä kirkkaana loistavan, lähes täyden kuun kanssa. Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli arvioi, että kävijöitä tapahtumassa oli noin 1 500.

– Lipunmyyntijärjestelmän mukaan 1 453 lippua on annettu portilta ja lisäksi paikalla oli kutsuvieraita. Olen todella tyytyväinen. Aina yleisöä voisi toki olla enemmänkin, mutta olemme kiitollisia tästä määrästä.

Kova tuuli vaikeutti tapahtuman pystytystä:

– Tapahtuman rakennusta vaikeutti, hidasti ja haastoi todella kova tuuli, joka riepotteli sekä hajotti telttoja ja tavaroita matkan varrella. Tuuli myös hidasti useilla tunneilla taideteosten pystytystä, kun talkooporukaltamme ei riittänyt voima nostaa levyseiniä tuulta vastaan. Haasteista johtuen päälavan tekniikka osittain rakennettiin vielä ensimmäisten artistien soittaessa ja tämä aiheutti pientä viivästystä aikatauluissa. Saimme onneksi asioita uudelleen organisoimalla kirittyä viivästys 45 minuutista 13 minuuttiin viimeisten artistien vaihtojen aikana, Muhli kertoo.

Lopulta yleisö sai nauttia laadukkaasta katutaiteesta ja mielenkiintoisesta musiikista upeassa kelissä auringon laskiessa lentokentän länsipäätyyn. Tapahtuma pidettiin lentokentän Tarmon majan puoleisessa päädyssä. Tapahtumaa tähdittävät maailmankuulu balilainen katutaiteilija WD ja kotimaisen vaihtoehtopopin kärkikaarti. Tapahtuman kuratoi vihtiläinen taiteilija Salla Ikonen.

Muhli kertoo saaneensa pääasiassa kehuja sisällään pitäviä kommentteja tapahtumasta:

– Kiitollisena olemme kuunnelleet kehuja siitä, että alue oli kaunis ja tunnelmaltaan taianomainen, sekä lämmin. Kiitosta on tullut myös siitä, että tapahtuma oli tosi omalaatuinen ja erilainen, kuin muut alueen tapahtumat. Jotain mitä ei välttämättä Vihdissä ajattelisi näkevänsä. Tietysti aina on joukossa niitä soraäänikin. Palautetta tuli esimerkiksi alueen ulkopuolelle kantautuneista bassotaajuuksista.

– Meillä on koko ajan ollut rakentaessa ja purkaessa ajatuksissa, että missä kohdin voimme parantaa ensi vuodeksi. Eiköhän me siis aloiteta jo pian suunnittelemaan jotakin ensi vuodeksi ja jos annetaan lupa ja resurssit, niin kyllä jatkoa seuraa, Muhli lupaa.