Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtijärvelle tehtiin talkoilla kylän oma 9-väyläinen frisbeegolfrata

Vihtijärven Uhkaan perustettiin frisbeegolfjaosto, jota vetää Antti Saari.

Vihdin pohjoisimmalla kylällä Vihtijärvellä on nyt oma 9-väyläinen frisbeegolfrata. Se valmistui lokakuun alussa Nummituvan ja koulun väliseen maastoon.

Hankkeen puuhamies Antti Saari kertoo, että rata on jo vilkkaassa käytössä.

Radan budjetti oli noin 8 000 euroa, josta puolet saatiin hanketukena Ykkösakselilta. Myös Vihtijärven yhteisen vesialueen osakaskunta tuki hanketta huomattavalla summalla.

Maanomistajalta, Hiiskulan kartanolta saatiin rataa varten maankäyttöoikeus.

Radan pisin väylä on yli 100 metriä ja lyhin alle 70 metriä.

Saatiin nuorille ja koko kyläyhteisölle tekemistä.

– On ylämäkeäkin, ja toiset väylät kaartuvat vasemmalle, toiset oikealle. On haettu jokaiselle jotakin, Saari kertoo.

Radan alkuun on tulossa opastaulu, johon odotellaan vielä tarraa.

– Tyytyväisiä on kylällä oltu! Täältä löytyy hyvätasoisia nuoria heittäjiä. Aiemmin lähimmät maksuttomat radat olivat noin 20 kilometrin päässä Rajamäellä ja Karkkilassa.

Frisbeegolfin suosio on kasvanut korona-aikana.

– Saatiin yhteisölle tekemistä! Moni haluaa kokeilla lajia ja kyselee jo, mistä saa kiekkoja. Jos olisi vielä kiekkojen lainauspiste, se madaltaisi kokeilukynnystä.

Talkootöitä tehtiin parisensataa tuntia, jotta rata syntyi.

– Olen kiitollinen: hyvällä talkooporukalla saatiin rata nopeasti valmiiksi. Pidimme kaksi isompaa talkooviikonloppua, ja muutoin teki se joka kerkesi. Talkoolaisia löytyi, vaikka kaikilla on päivätyöt, sanoo Saari.

– Mahdollisuus on laajentaakin rataa 18 väylään, kun Hiiskulan kanssa neuvotellaan. Innokkaimmat talkoilijat olisivat valmiit laajennukseen jo ensi vuonna, mutta kyllä se taitaa mennä pidemmälle.

Vihtijärven Uhka ylläpitää uutta frisbeegolfrataa, Jukka Vihtkarin johtamaan kyläseura Uhkaan perustettiin frisbeegolfjaosto, jota Antti Saari vetää.

– Jos nuoria kiinnostaa kilpailla, voimme hakea lisenssejä jaostona, toteaa Saari.

Hän on asunut Vihtijärvellä perheineen vuodesta 2011. Hän toimii Vihtijärven vpk:ssa, ja nyt myös toinen mieluisa harrastus eli frisbeegolf on kotikylässä.