Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kunta mukana energiansäästökampanjassa – haastaa myös kuntalaiset mukaan energiansäästötalkoisiin

Vihti on mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa. Vihdin kunta kertoo tiedotteessaan, että kunta on sitoutunut kartoittamaan energiansäästökohteita kunnan toiminnoissa. Esimerkiksi toimitilojen huonelämpötilaa lasketaan ja katuvalaistuksen käyntiaikoja rajataan.

Kunta edistää ilmastotyön puitteissa kiinteistöjen energiaremontteja ja siirtymistä energiatehokkaisiin LED-katuvalaisimiin. Lisäksi kunnan henkilöstöä ohjeistetaan energiansäästöön työpäivän aikana, esimerkiksi energiatehokkaaseen ajotapaan ja laitteiden käyttöön liittyen.

Vihdin kunta haastaa kaikki vihtiläiset mukaan säätämään energiankulutusta astetta alemmas. Seuraamalla kunnan Astetta alemmas -kampanjasivuja ja sosiaalisen median kanavia saa ajankohtaista tietoa energiansäästöstä.

Kansallinen Astetta alemmas -energiansäästökampanja käynnistyi maanantaina 10.10. ja jatkuu läpi lämmityskauden Energiakriisi koskettaa koko Eurooppaa ja jokaisen suomalaisen on varauduttava siihen, että sähköstä voi olla ajoittain pulaa. Sähköpulan riski kasvaa, jos talvella on pitkiä tuulettomia pakkasjaksoja tai jos kotimaiseen tai pohjoismaiseen sähköntuotantoon tulee odottamattomia käyttökatkoja. Pahimmillaan sähköpula voi johtaa sähkön jakelun keskeytyksiin.

Vihdin kunta muistuttaa tiedotteessaan, että jokainen voi pienentää sähkökatkojen riskiä vähentämällä omaa sähkön käyttöä ja kiinnittämällä huomiota sähkön käytön ajankohtaan. Erityisen tehokas keino on ohjata sähkön käyttöä matalan kysynnän tunneille, kuten öihin, ja hillitä kulutusta kysynnän huipputunteina (arkisin klo 8-10 ja klo 16-18).