Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrsky työllisti pelastuslaitosta ja alueen vapaapalokuntia – Vihdissäkin puita nurin

Mikäli puu on kaatumassa, ja on olemassa vaara, että alle voi jäädä omaisuutta tai ihmisiä, on syytä soittaa hätänumeroon 112.

Hankoon rantautui ankara ukkosmyrsky loppuillasta sunnuntaina 17.10. Myrskyrintama eteni puolenyön aikoihin Länsi-Uudenmaan läpi. Kovan tuulen lisäksi paikoitellen satoi ja ukosti voimakkaasti. Vihdissäkin puita kaatui puhelin- ja sähkölinjoille, mutta ihmisvahinkoja ei sattunut.

Hätäkeskuksen välittämien vahingontorjuntatehtävien määrä lähti kasvamaan puolen yön jälkeen. Yöllä yhden–kahden aikoihin tehtävämäärä oli huipussaan. Kellon lähestyessä kolmea alkoi tehtävämäärä vähenemään noustakseen jälleen aamukuuden jälkeen, tiedottaa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tilannekeskus.

Pelastuslaitoksen vastaanottamat tehtävät olivat tyypillisiä myrskyvahinkoja, kuten teille, ajoneuvojen, sähkö- ja puhelinlinjojen sekä rakennusten päälle kaatuneita puita. Merkittävin yksittäinen tehtävä oli Raaseporissa, jossa kerrostalon kattopeltiä irtosi noin sadan neliön alueelta ja jäi roikkumaan vaarallisesti räystään yli. Pelti varmistettiin kuormaliinoilla paikoilleen ja alue eristettiin henkilövahinkojen välttämiseksi. Rakennuksen aluskate jäi pääosin ehjäksi, joten sateen aiheuttamilta vesivahingoilta vältyttiin.

Aamuseitsemään mennessä vahingontorjuntatehtäviä oli hoidettu yön aikana yli 110 kappaletta, mikä on varsin merkittävä määrä. Tehtäviä oli hoitamassa alueen vakinaisten pelastusyksiköiden lisäksi lähes kaikki alueen sopimuspalokunnat.

Pelastuslaitos muistuttaa, että pihalle, metsiin tai yleisille alueille vaarattomasti kaatuneiden puiden raivaus kuuluu maanomistajalle. Mikäli puu on kaatumassa, ja on olemassa vaara, että alle voi jäädä omaisuutta tai ihmisiä, on syytä soittaa hätänumeroon 112. Samoin tulee menetellä, mikäli puu on kaatunut ajotielle ja siitä aiheutuu merkittävää liikennehaittaa. Kunnalle taas voi ilmoittaa ulkoilureiteille ja vastaaville kaatuneista puista, jotka eivät aiheuta välitöntä vaaraa tai merkittävää haittaa.