Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Minä lapsena | Uintivalmentaja Esa Sievinen oli aika ujo poika, jota ei koulu juuri kiinnostanut – urheilu sitäkin enemmän!

Minä lapsena -sarjassa tutut vihtiläiset muistelevat lapsuuttaan. Vuorossa Esa Sievinen.

Kävin syntymässä Helsingin naistenklinikalla 27.5.1950.

Olen kolmannen polven vihtiläinen: lapsuuden perheeseeni kuuluivat isäni Alpo, äitini Aili ja isosiskoni Leena.

Koiriakin oli, Raiku ja Lisse.

Asuimme alkuun mummun ja vaarin omakotitalon yläkerrassa Nummelan Vihdintiellä siinä paikassa, missä nyt on Saarisen liiketalo.

Jatkossakin pysyimme Vihdintiellä: isän ja äidin rakentamaan omakotitaloon, Esalaan, muutimme vuonna 1957.

Äitini oli myyjänä E-liikkeessä Nummelan keskustassa.

Isäni oli puuseppä ja työskenteli Vihdintien toisella puolella Laakson puusepänverstaassa ja myös harmoonitehtaalla Asemantiellä. Loppujan hän toimi työnjohtajana Postin puutyöpajalla Helsingissä.

Nummelassa kävin kansakoulun ja Vihdin kirkolla kansalaiskoulun.

Olin aika ujo poika, jota ei koulu juuri kiinnostanut – mutta sitäkin enemmän kiinnosti urheilu ja nimenomaan yleisurheilu!

Kotoa Esalasta oli lyhyt matka yleisurheilukentälle, jossa vietin aikaani.

Työväentalolla harjoiteltiin vähintään kerran, kaksi viikossa: oli kuntopiirejä, painia ja painonnostoa. Paljon myös kilpailtiin.

Edustin aina Nummelan Kisaajia. Isäni oli pitkään Kisaajien kova puuhamies, sihteeri ja valmentaja.

Usein kesällä yleisurheilumiehet tulivat Esalan pihalle keskustelemaan valmennuksesta ja muista urheiluun liittyvistä asioista isäni kanssa.

Näin sain minäkin jo pienestä pojasta lähtien oppia tulevaan uintivalmennukseeni. Pidänkin sitä tärkeänä asiana myöhemmälle uintivalmennusuralleni!

Nummelanharju oli se paikka, jossa viihdyimme nuorena, ja myös Hiidenvesi oli rakas paikka, johon aina viikonloppuna menimme.

Koko perheen voimalla menimme Nummelanharjun yli pyörillä, joilla kaikki ruoat kuljetettiin. Pyörillä vietiin myös matot, jotka sitten pestiin järvellä.

Hiidenvedellä telttailimme, ja myöhemmässä vaiheessa isä rakensi sinne kesämökin. Olikin kiva olla ja viettää lämpimiä kesäpäiviä Lehtisaaren kupeessa ja kalastella kuhaa ja haukea!

Työelämän aloitin 15-vuotiaana Martelassa.

Asevelvollisuuteni suoritin 17-vuotiaana vuonna 1967 Helsingin laivastoasemalla Obnäsissä.

Lähteenä myös: historia.vihti.fi/koti-nummela/vihdintie/esala