Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

70-vuotias Nummelan Tarmo liikuttaa 2 000 ihmistä vuodessa

Urheiluseura juhlii Hiidenhölkässä sunnuntaina 30. lokakuuta: kakkukahvit tarjolla Tarmonmajalla.

Urheiluseura Nummelan Tarmo liikuttaa vuosittain noin 2 000 ihmistä. Heistä lapsia ja nuoria on noin 500, joista noin puolet harjoittelee ja kilpailee hiihdssa, puolet yleisurheilussa. Liikuntasuorituksia lapset ja nuoret tekevät vuosittain noin 1 500.

Isoja lukuja! Vähän pienempi iso luku on Nummelan Tarmon ikä: seura on 70-vuotias.

Miten Tarmon toiminta on muuttunut 70 vuodessa? Mitkä ovat Tarmon tavoitteet tänään?

– Suurimpana muutoksena on yleisten olosuhteiden muuttuminen vuosien kuluessa. Tarmo on aina pyrkinyt ja myös onnistunut pitämään nummelalaisten liikkujien puolta, vastaavat Tarmon puheenjohtaja Pekka Palin, varapuheenjohtaja Simo Havukorpi ja hallituksen jäsen Jarmo Viirto.

Tarmo rakensi Hiidenrantaan seuramajan, joka on HiiPu-jaoston vesiurheilijoiden ahkerassa käytössä. Hiidenvedelle on yhdessä kunnan kanssa rakennettu taukopaikkoja ja parannettu melonta- ja soutuolosuhteita.

– Nummelan urheilukenttää on pyritty jatkuvasti parantamaan, jotta seura voi järjestää siellä edelleen kilpailuja turvallisesti.

Pidämme nummelalaisten liikkujien puolta.

– Tarmo on vaikuttanut Nummelanharjun liikuntareittien kehittämiseen ja oli mukana toteuttamassa harjun ulkoilusiltaa.

– Viime vuosien suurin ponnistus oli Tarmonmajan rakentaminen talkoovoimin Nummelanharjulle. Kunnan avustuksella harjulle saatiin upeat olosuhteet ja Tarmonmaja on nykyisin monien muidenkin yhdistysten ahkerassa käytössä.

Eri lajit elävät omaa elämäänsä ja niiden suosio vaihtelee vuosien kuluessa, toteavat Tarmon miehet.

– Tarmo pitää huolta, että nummelalaiset lapset ja nuoret voivat harrastaa monipuolisesti ja turvallisesti omien tavoitteidensa mukaisesti. Seuran koulutettujen ohjaajien ja valmentajien johdolla tarmolaiset ovat menestyneet SM-kisoissa, ja urheilijoitamme on ollut myös maajoukkueessa.

Tarmo juhlii Hiidenhölkässä, joka järjestetään jo 46. kerran sunnuntaina 30.10. Lasten ja nuorten lähtö on kello 11.30, muiden sarjojen kello 12.

– Lähtölaukauksen ampuu Tarmon pitkäaikainen puheenjohtaja ja ahkera talkoolainen Antti Karjalainen. Juhlavuoden kunniaksi Tarmo tarjoaa kaikille kakkukahvit Tarmonmajalla kello 11–14, kertoo Palin.

– Tulossa on perinteisen vauhdikas Hiidenhölkkä, jossa kaiken kuntoiset juoksijat testaavat omia rajojaan itseään ja toisia vastaan.

Tarmonmajan alue on varattu hölkän toiminnoille. Urheilijat ja yleisö pysäköivät uimahallin ja koulukeskuksen parkkipaikoille.

Hölkälle voi ilmoittautua etukäteen verkossa ja paikan päällä kello 10–11. Reitteinä ovat puolimaraton ja kymppi, lapsille ja nuorille lyhyemmät matkat sekä patikkasarja, jolla ei oteta aikaa.

Talvesta Tarmo odottaa lumista. Hiihtoryhmä on aloittanut syysharjoittelunsa ja hiihtokouluja käynnistellään, kun harjulle saadaan lunta, kertoo seuran hiihtojaostoa vetävä Simo Havukorpi.

– Nummelanharjun latujen hoitoa jatketaan viime talven mukaisesti: kunnan liikuntatoimi hoitaa latuja arkisin ja Tarmon talkoolaiset viikonloppuisin. Viime talvi meni hyvin. Seuran talkookuorma keveni, mutta saamme hoitaa viikonloput, mikä on tärkeää myös varainhankinnan kannalta.