Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelalainen Silja-Elisa Laitonen pääsi BookBeat-ehdokkaaksi Valinta-romaanillaan – Esiintyy ensi viikolla Helsingin kirjamessuilla

Nummelalaisen Silja-Elisa Laitosen jatkosotaan sijoittuva esikoisromaani Valinta on yksi BookBeatin Vuoden tulokas -ehdokkaista. Palkinto myönnetään kirjailijalle, joka julkaisee fiktiota ensimmäistä kertaa ja jonka 1.9.2021 jälkeen ilmestynyt uusi fiktioteos on kerännyt eniten aloituksia, läpikuunteluja ja parhaita arvioita.

Ehdokkuus tuli Laitoselle täytenä yllätyksenä.

– Kirja ilmestyi jo tammikuussa, ja se sai kiittäviä arvosteluja keväällä. Syksy on kirjailijalle tärkeintä aikaa Turun ja Helsingin Kirjamessujen ja yleisen kulttuuripöhinän takia, joten on mahtava juttu, että Valinta nousee näin näyttävästi esille, kirjan jatko-osaa työstävä esikoiskirjailija kertoo.

Muut ehdokkaat ovat: Merja Mäki, Ennen lintuja, Camilla Nissinen, Meitä vastaan rikkoneet, Satu Rämö, Hildur, Meri Valkama, Sinun, Margot.

– Kovaan sarjaan pääsin, Laitonen summaa tyytyväisenä.

Vuoden tulokas -palkinto jaetaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 29.10. Laitonen esiintyy kirjamessuilla torstaina 27.10 klo 16.30 yhdessä Kai Sadinmaan kanssa.

Valinta aloittaa Suviranta-trilogian, jonka toinen osa ilmestyy syksyllä 2023.