Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläinen Nina Mujunen mukana Kurvikuningatar-finaalissa – "Kilpailun tarkoitus on voimaannuttaa ja lisätä itsevarmuutta"

Kun vihtiläinen Nina Mujunen huomasi Facebookista, että Kurvikuningatar-kilpailuun etsittiin 40–60 -vuotiaita, iloisia, pirteitä ja sanavalmiita naisia, Mujunen ajatteli olevansa juuri tällainen.

– Lähetin linkin kisoista ensin kaverilleni ja ehdotin, että osallistutaanko ”ihan läpällä”, Mujunen muistelee.

Kaveri ei kisoista innostunut, mutta lupasi kannustaa, jos Mujunen päättäisi osallistua. Mujunen kertoo jääneensä miettimään, että miksi oikeastaan ajatteli osallistuvansa vain ”läpällä”. Miksei sitä voisi osallistua ihan tosissaan? Astua omalle epämukavuusalueelle ja kokeilla rohkeasti.

Ja niin Mujunen lähetti kilpailuun pyydetyt kaksi kuvaa ja tuli kutsutuksi viidenkymmenen kuvansa lähettäneen naisen joukosta semifinaaliin. Tuomaristolle pitämänsä lyhyen puheen perusteella Mujunen eteni upeasti vielä kymmenen naisen finaaliporukkaankin.

Vaikka Kurvikuningatar-nimestä voisi ajatella kilpailun viittaavan ulkoisiin seikkoihin, Mujunen toteaa sisäisen kauneuden olevan tärkeimpiä kilpailun kriteereitä. Mujunen itse on pienikokoinen ja urheilullinen, eikä runsaan ja rehevän kurvikas sanan varsinaisessa merkityksessä.

– Tai kaikilla meillä on kurvit, mutta ne ovat vain eri kokoisia, Mujunen nauraa ja pohtii sitten, että kilpailun tarkoitus on voimaannuttaa ja tuoda lisää itsevarmuutta.

Kilpailun hakukriteerit eivät viitanneet ulkonäköön. Esittelyynsä Mujunen on kirjoittanut olevansa energinen, elämänmyönteinen ja positiivinen liikkuja. Mujunen kertoo yleensä liikkuvansa arkisissa vaatteissa kasvot meikittömänä.

– Kilpailussa olen saanut nauttia naisellisuuden esilletuomisesta, ja se on ollut hauskaa, Mujunen kertoo.

Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisena Mujunen näkee paljon naisia, jotka kamppailevat itseluottamuksensa kanssa etsien roolejaan äitiyden, työn ja naiseuden välillä.

– Minäkin olen yhtä lailla eronnut kahden lapsen äiti, joka kuskaa lapsia harrastuksiinsa, Mujunen miettii ja kuvailee sitten sen oman aikuisen naisen -minän löytämistä ihanaksi tunteeksi.

– Aikuinen nainen on erilainen kuin kaksikymppinen nainen. Aikuinen nainen tietää, mistä tykkää ja mitä elämältä haluaa, Mujunen naurahtaa ja sanoo, että oman sisäisen aikuisen naisen haaveisiin kuuluu muun muassa tanssiminen, josta on tullut Mujuselle voimavara.

Liikunnanohjaustyössä Mujusen tavoitteena on tuoda ihmisille rohkeutta olla oma itsensä. Tanssillisilla tunneilla saa keikistellä ja keimailla. Naiseudesta saa nauttia!

Toinen voimavara löytyy luonnosta, joka on Mujuselle rauhoittumisen ja voimaantumisen paikka.

Mujusella on taustaa uranvaihtajana, ja ura taloushallinnossa sai jäädä, kun työ hyvinvoinnin parissa vei mukanaan. Hyvinvointivalmentajan mielestä monet ovat vapaa-aikansa suhteen lähteneet kohti pehmeämpiä arvoja: luonnossa oleskelu, meditaatio ja jooga nousevat yli suorituskeskeisen kehorääkin.

Mujunen vinkkaakin kuuntelemaan kehoaan ja muistamaan kolme tärkeää peruspilaria, jotka ovat ruoka, lepo ja liikunta.

– Niiden välillä, jos löytää tasapainoon, löytää myös omasta elämästään voimavaratekijöitä. Kannattaa miettiä, mitkä ovat niitä omia tekemisiä, jotka auttavat jaksamaan ja tuovat nautintoa. Jos keho huutaa lepoa, on ehkä tingittävä liikunnasta, Mujunen sanoo.