Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marttavinkki: Näin teet herkullisen Pirtin aamiaisleivän

Syksyn pimeinä iltoina on sopivaa aikaa testailla uusia reseptejä, kuten Pirtin aamisaisleivän tekoa. Tämä resepti on julkaistu alunperin Vihdin Marttojen reseptikirjassa vuonna 2011. Reseptin on antanut tuolloin Maila Virtanen Olkkalan Martoista. Hän oli Vihdin Pirtin emäntänä pitkään ja siksi leivän nimi on Pirtin aamiaisleipä.

Taikinan voi tehdä illalla jääkaappiin (tai tähän aikaan vuodesta vaikka lasitetulle parvekkeelle) ja paistaa aamulla, jolloin saa lämmintä leipää aamiaiselle.

1,5 l kylmää vettä

50 g hiivaa

1 rkl suolaa

1 dl maissi- tai soijajauhoja

6 dl isoja kaurahiutaleita

1,2 kg vehnäjauhoja

laita vesi isoon kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva sekä muut aineet (taikinasta tulee melko löysää)

nostele aamulla taikina kauhalla reilusti voilla voideltuihin pitkulaisiin leipävuokiin

laita heti 200-asteiseen uuniin noin tunniksi

annoksesta riittää kolmeen n. 25 cm pitkään vuokaan

Tällä palstalla Vihdin Martat jakaa marttavinkkejä.