Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakuntavaaleihin enää muutama viikko – Vihdissä 66 ehdokasta, joista kirkkovaltuustoon valitaan 27

Vihtiläiset kirkkoon kuuluvat 16 vuotta täyttäneet voivat marraskuussa äänestää omaa ehdokastaan neljäksi vuodeksi eteenpäin Vihdin seurakunnan korkeimpaan päättävään elimeen. Seurakuntavaaleissa valitaan 27 edustajaa kirkkovaltuustoon toimintakaudelle 2023–26.

Vihdin seurakunnan kirkkovaltuustoon pyrkii yhteensä 66 ehdokasta. Näistä ehdokkaista 40 prosenttia pääsee läpi: päättämään muun muassa mihin Vihdin seurakunta käyttää rahoja.

Ehdolle on voinut asettua 18 vuotta täyttänyt Vihdissä asuva, kirkon konfirmoitu jäsen. Tavoitteena on ollut saada seurakuntaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä. Vihdissä onkin kaikenikäisiä ehdokkaita 18-vuotiaista 79-vuotiaaseen ja työkokemusta löytyy kymmeniltä eri aloilta.

Vihdissä ehdokkaista 10 prosenttia on 18–25-vuotiaita nuoria – osuus on suurempi kuin muualla Suomessa.

Valtakunnallisesti kaikista seurakuntavaaliehdokkaista on tiedossa alle 30-vuotiaista kertova prosenttiosuus ja heitäkin on vähemmän, alle 6 prosenttia, kertoo Vihdin seurakunta tiedotteessa.

Naisia on 60 prosenttia Vihdin seurakunnan ehdokkaista. Naisia on ehdolla 40, miehiä 26. Suomessa yleisesti ehdokkaista on naisia hieman enemmän.

Vihdissä ehdokkaista 10 prosenttia on 18–25-vuotiaita nuoria.

Ehdokkaista 24 on tällä hetkellä seurakunnan luottamushenkilönä. Uusia ehdokkaita on 42 eli 64 prosenttia. Suomessa näissä seurakuntavaaleissa uusia ehdokkaita on keskimäärin 69 prosenttia.

Keski-ikä vihtiläisillä ehdokkailla on reilut 53 vuotta, joka jakaantuu seuraavasti:

"Peruskirkkoväen" poliittisesti sitoutumattoman Rohkeasti huomiseen! -listan ehdokkailla keski-ikä on 48,5 vuotta.

Vihdin seurakuntavaalien uuden tulokkaan, Konservatiivit keskellä kirkkoa -listan ehdokkailla keski-ikä on 54,5 vuotta.

Kokoomustaustaisen Seurakunta arkielämän keskellä -listan ehdokkailla keski-ikä on 54,5 vuotta.

Keskustan Keskiryhmä-listan ehdokkailla keski-ikä on 56,5 vuotta.

Sosiaalidemokraatit, vihreät ja sitoutumattomat -listan ehdokkailla keski-ikä on 55 vuotta.

Suomessa seurakuntavaaliehdokkaiden keski-ikä on 56,1 vuotta.

Vaalikone auttaa löytämään ehdokkaita, joita äänestää Vihdin seurakunnan johtoon. Valtakunnallinen Kirkkohallituksen viestintäpalveluiden vaalikone on avattu osoitteessa seurakuntavaalit.fi/vaalikone. Vaalikoneen kautta löytyvät ne ehdokkaat, jotka ovat antaneet vastauksensa.

Kaikki Vihdin ehdokkaat ovat esillä internet-sivuilla vihdinseurakunta.fi/seurakuntavaalit ja keskiviikkona 9.11. vihtiläisiin kotitalouksiin jaettavassa Vihdin seurakunnan omassa Vakka-julkaisussa. Mikäli kotitaloudessa on mainoskielto, voi oman Vakan noutaa seurakunnan toimipisteestä tai lukea näköislehtenä seurakunnan nettisivuilta.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään ympäri Vihtiä 8.–12.11. Varsinainen vaalipäivä on 20.11.