Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kunnanjohtajat vastaavat ilmastokysymyksiin – Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola ja Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio verkon livelähetyksessä marraskuun alussa

Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola keskustelee Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnion kanssa kunnallisen ilmastotyön ajankohtaisista teemoista kunnanjohtajien Ilmastolivessä. Kunnanjohtajat vastaavat kuntalaisten lähettämiin ilmastoaiheisiin kysymyksiin suorassa lähetyksessä keskiviikkona 2.11. kello 17.

Vihdin kunta on sitoutunut kuntastrategiassa edistämään kaikessa toiminnassaan Suomen kansallisten ilmastotavoitteiden toteutumista. Vihdin päästövähennystavoite ja ilmastotoimenpiteet on kirjattu Kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelmaan ja ilmastotyön etenemistä seurataan säännöllisesti. Kunnanjohtajien Ilmastolivessä kuntalaiset saavat mahdollisuuden tentata kunnanjohtajilta, mitä tavoitteisiin pääseminen edellyttää ja mitä ilmastotyölle juuri nyt kuuluu.

Kuntien päästövähennystavoitteiden tavoitevuosi 2030 lähestyy ja tutkimukset osoittavat, että ilmastonmuutoksen haitalliset vaikutukset näkyvät nopeammin kuin osattiin odottaa. Kansallinen ilmastolaki tullee asettamaan kunnille uuden velvoitteen suunnitella, toteuttaa ja seurata ilmastotyötä. Lisäksi koko Euroopan laajuinen energiakriisi vauhdittaa paitsi välittömiä energiansäästötoimia, myös pidemmän aikavälin ilmastotoimenpiteitä.

Vihti ja Kirkkonummi ovat tehneet pitkään yhteistyötä ilmastotyön hankkeistamisen parissa. Kesällä 2021 käynnistynyt kustannustehokkaan ilmastotyön hanke on päättymässä. Ilmastolive kokoaa yhteen Ympäristöministeriön rahoittaman ilmastohankkeen tuloksia. Ilmastolive-tilaisuus toimii hankkeen päätöstilaisuutena.

Ilmastoliveä voi seurata suorana keskiviikkona 2.11. klo 17 Vihdin kunnan Youtube-kanavalla tai osoitteen www.vihti.fi/live kautta. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen Vihdin kunnan verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta 26.10. asti.