Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kunnanhallitus äänesti kaavoituspäällikön kelpoisuusehdoista

Virkaan vaaditaan soveltuva korkeakoulututkinto – vasemmisto-vihreät esitti soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Vihdin kunnan tulevalta kaavoituspäälliköltä vaaditaan soveltuva korkeakoulututkinto, päätti kunnanhallitus äänin 6–3.

Kaavoituspäällikön ei siis tarvitse olla esimerkiksi arkkitehti, diplomi-insinööri tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut insinööri YAMK, vaan ammattikorkeakoulun AMK-tutkinto riittää.

Kunnanhallituksessa Anu Rajajärvi (sd.) esitti Ida Välimaan (vihr.) ja Olli Ikosen (sd.) kannattamana, että kaavoituspäällikön kelpoisuusehdoksi määritellään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Kunnanjohtajan pohjaesitys oli soveltuva korkeakoulututkinto – ei soveltuva ylempi. Äänestyksessä tällä kannalla oli enemmistö: kokoomuksen Leevi Pursiainen, Markku Pietilä ja Tuija Sundberg, perussuomalaisten Veli-Matti Laitinen, keskustan Mikko Lasanen ja ryhmä Haapalan Tiina Haapala.

Tutkinto ei riitä, vaan Vihdin tulevalta kaavoituspäälliköltä vaaditaan myös riittävää kokemusta kaavoittajan tehtävistä, aiempaa kokemusta esimiestehtävistä sekä sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä toimia yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden sekä muiden sidosryhmien kanssa.

Kaavoituspäällikön virka perustetaan Vihdin kuntaan uudelleen vuoden 2023 alusta lukien, päätti kunnanhallitus syyskuussa.

Kunnanhallituksen esityksestä kunnanvaltuusto muutti Vihdin kunnan hallintosääntöä siten, että kaavoituspäällikön valitsee kunnanhallitus eikä elinvoimajohtaja, joka on kaavoituspäällikön esihenkilö.

Kaavoituspäällikön viran lakkautti tuolloinen kunnanhallitus vuonna 2019. Vihdin edellinen kaavoituspäällikkö oli maisema-arkkitehti Suvi Lehtoranta, joka valittiin Orimattilan kaavoituspäälliköksi loppuvuonna 2018.