Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautojen latauspisteverkosto laajenee Vihdissä Otalammelle asti – "latauspisteet ovat lisääntyneet huimaa vauhtia"

Siippoon Nesteelle valmistuu parhaillaan neljä uutta latauspistettä. Tihein latausverkosto löytyy Nummelasta.

Sähköautot yleistyvät ja latauspisteiden määrä kasvaa. Carunan mukaan Suomessa arvioidaan vuonna 2030 olevan yli puoli miljoonaa sähköautoa ja ladattavaa hybridiä.

Kasvava sähköautokanta edellyttää nykyistä laajempaa ja paremmin saavutettavampaa latausverkostoa sekä kestävää jakeluverkkoa.

Vihdissä latausverkko laajenee, kun Siippoon Nesteelle on valmistumassa neljä sähköauton latauspistettä.

Yleisiä latauspisteitä on Vihdissä Nummelan lentokentällä, Nummelan Prisman pihalla, Nummelan Lidlissä, Länsi-Uudenmaan Säästöpankin pihalla Nummelassa, K-Citymarket Nummelassa, Länsi-Uudenmaan Osuuspankin Nummelan konttorin edessä sekä Vihdin kirkonkylässä K-Supermarket Vihdin pihassa.

Otalampelainen sähköautoilija Satu Mali kiittelee, että latauspisteet ovat lisääntyneet huimaa vauhtia.

– Jopa superlatureita löytyy osassa kuntia. Itselleni oli yllätys, että Siilinjärven kokoisessa kunnassa oli supernopea 225 kilowatin laturi.

Aloittaessaan sähköautoilun Mali latasi useita eri mobiilisovelluksia, jotta löysi latauspisteet kartalta.

– Monissa appeissa lataus ja maksu tapahtuu sitä kautta. Latauspisteet -mobillisovellus on kätevä. Sitten käytän erikseen ABC-mobiilisovellusta, K-Lataus-, Fortum Charge & Drive- ja Virta-appia. Muitakin löytyy.

Jos otalampelaisella Malilla on ollut tarvetta nopealle lataukselle Vihdissä niin hän on aiemmin suunnannut Nummelaan K-latauspisteelle.

– Onneksemme myös Vihdin kirkonkylästä löytyy nykyään 100 kilowatin laturi.

– Otalammelle Siippoon Nesteelle avautuu pian neljä uutta latauspistettä. Arviolta 50 kilowatin laturit. Tämä on hieno juttu Vihdille ja meille sähköautoilijoille.

– Pääsääntöisesti lataan toki kotona hitaalla latauksella. Nopeat lataukset hoidan sitten tarvittaessa eri pisteillä.

Liikennekäytössä olevien ladattavien täyssähköautojen määrä oli 37 079 kappaletta 31.8.22. Ladattavien hybridiautojen määrä vastaavana aikana oli 96 761 kappaletta. Tiedot ilmenevät Autoalan Tiedotuskeskuksen tilastosta.

Vuonna 2010 täyssähköautoja oli Suomessa liikennekäytössä vain 23 kappaletta. Ladattavia hybridiautoja ei ollut käytössä ainuttakaan.