Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lue lisää näköislehdestä: Slow fashion on tulevaisuutta, uskoo uuden sukupolven muotisuunnittelija

Henkilö: Pian taiteen maisteriksi valmistuva Anna Poikonen tähtää muotialalle Yhdysvaltoihin pehmeillä keinoilla.

– Toivoisin, että muodin kokonaisvaltainen ideologia kääntyisi siihen, ettei vaatteiden ostossa tarvitse kiirehtiä. Ihmisillä olisi vaatekaappeja, joita voisi käyttää vuosia, Poikonen pohtii.

Nykyisellään muoti on teollisuudenalana ongelmallinen.

– Sen on muututtava, pikamuoti ja suurkuluttaminen on erittäin haitallisia ympäristölle ja sitä kautta meille itsellemme, Poikonen toteaa.

Vanhuus: Jos läheisellä ihmisellä on pitkälle edennyt muistisairaus, perheenjäsenille voi tulla kiusaus puuttua tämän itsemääräämisoikeuteen.

Autonomiaan puuttuminen on kuitenkin aina viimeinen keino, sanoo vanhuusoikeuden tutkija Henna Nikumaa.

Oma raha: Velkaantuminen voi tuntua lannistavalta. Yleensä velkatilanteet selviävät ajan kanssa, sanoo talous- ja velkaneuvoja Sirpa Paananen.

Matka: Edessä on perheloma, mutta teini-ikäinen ei haluakaan lähteä mukaan. Matkailuliiketoiminnan professori Juho Pesonen ratkaisisi tilanteen niin, että antaisi lapsille enemmän päätösvaltaa reissuja suunniteltaessa.

Ajassa: Voiko stand upissa vääntää vitsiä mistä vain? Kokeneet koomikot kertovat, miten yhteiskunnallinen keskustelu heijastuu työhön.

Henkilö: Kun Ed Sheeranin, Antti Tuiskun ja Cheekin kaltaiset tähdet haluavat tehdä stadiontason keikan Suomessa, soitetaan Pekka Kupiaiselle.

Hyvinvointi: Suomessa ajatellaan yhä usein, että naisen pitää meikata mutta miehen olla meikkaamatta. Johanna Rämön elämään meikkaaminen ei kuulu, Marika Venäläiselle se on arkipäivää.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Luoteis-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Luoteis-Uusimaan verkkopalveluja kuukauden ajan maksutta. Kokeile kuukausi!