Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Leevi Pursiainen kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas

Uudenmaan Kokoomus nimesi lisää eduskuntavaaliehdokkaita lauantaina.

Vihtiläinen Leevi Pursiainen lähtee kokoomuksen ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin.

Tervalampelainen Pursiainen on yrittäjä ja Vihdin kunnanhallituksen puheenjohtaja. Hän ei ole aiemmin ollut ehdolla eduskuntavaaleissa. Vihdin kuntavaaleissa 2021 Pursiainen keräsi 402 ääntä, toiseksi eniten Vihdissä.

Pursiaisen ehdokkuus julkistettiin Uudenmaan Kokoomuksen syyspiirikokouksessa lauantaina.

Espoossa pidetyssä kokouksessa nimettiin 15 ehdokasta, joista kuusi on Espoosta, kolme Vantaalta ja loput ehdokkaat muualta vaalipiirin alueelta. Lohjalta ehdokkaaksi nimettiin asianajaja Mikko Piirtola, Espoosta muun muassa sotatieteiden tohtori, professori Jarno Limnell.

Yhteensä Uudenmaan Kokoomus on nimennyt lauantain jälkeen 34 eduskuntavaaliehdokasta. toiminnanjohtaja Janne Pesonen on tyytyväinen ehdokasasetteluun.

– Olemme saaneet kasaan monipuolisen ja alueellisesti kattavan ehdokaslistan. Kaikilla nimetyillä on vahvat näytöt aiemmista vaaleista ja erinomaiset edellytykset tavoitella paikkaa eduskunnassa.

Kokoomus tavoittelee Uudellamaalla reipasta paikkamäärän kasvua. Puolueen valtakunnallinen vetoapu mielipidemittauksissa ja historiallisen hyvin Uudellamaalla sujuneet tammikuun aluevaalit ovat nostaneet odotuksia keväälle.

– Nykyisistä kannatuslähtökohdista kolme lisäpaikkaa on täysin realistinen tavoite, toteaa Pesonen Uudenmaan Kokoomuksen tiedotteessa.

Seuraava Uudenmaan Kokoomuksen ehdokasjulkistus on tarkoitus tehdä joulukuussa.