Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puikot heilumaan Ukrainan avuksi – Nyt Vihdissä kerätään lämpimiä sukkia ja lapasia

Lämpimiä sukkia ja lapasia kerätään Vihdissä nyt Ukrainan avuksi. Talvi on tulossa, ja suuressa osassa Ukrainaa energiahuolto on kärsinyt Venäjän pommituksista niin, että monet ihmiset joutuvat asumaan kylmissä asunnoissa.

– Tämän kampanjan tavoitteena on nyt lähettää muun muassa tuhansia pareja villasukkia Ukrainaan, kertoo Kinnas-toimintaryhmän aktiivi Päivi Veikkolainen.

Sukkia, lapasia ja pipoja tarvitaan myös sotilaille rintamalla, ja heille lisäksi toppavaatteita, talvikenkiä, huopia ja makuupusseja.

Nyt toteutettavan keräyksen takana ovat humanitaarinen toimintaryhmä Kinnas, Vihdin Martat ja Vihdin Maanpuolustusnaiset.

Vihdistä on tähän mennessä lähetetty jo 15 kuormaa tavaraa Ukrainaan. Seuraava kuljetus lähtee marraskuun lopulla.

– Toivomme, että vihtiläiset neuloisivat sukkia ahkerasti.

Kinnas ottaa vastaan myös neulelankoja, sillä porukassa on mukana useita ahkeria neulojia, joilta ehtii syntyä vielä monet sukat seuraavaan kuormaan.

Tarvetta on nyt kaikenkokoisille villasukille ja lapasille – niin lapsille, naisille kuin miehillekin. Värillä ja mallilla ei ole väliä, eikä koristeellisuutta tarvita. Neulelangan pitää olla kunnollista villasekoitteista sukkalankaa.

Muita kuin pyydettyjä tavaroita Kinnas ei tällä hetkellä voi ottaa vastaan, sillä nykyinen Kinnas-varasto Lankilan entisessä päiväkodissa Käppöstiellä Nummelassa ei ole enää pitkään käytössä.

– Saamme piakkoin uuden toimitilan, mutta se ei ole vielä valmiina. Tiedotamme siitä heti, kun saamme sen käyttöön, Veikkolainen kertoo.

Nyt kerättävät tavarat otetaan siis vielä vastaan Käppöstiellä.

Tavaroita voi tuoda Kinnas-varaston aukioloaikoina ma 7.11., la 12.11., ma 14.11. ja la 19.11. klo 10–13. Osoite on Käppöstie 5, Nummela (Lankilan entinen päiväkoti).

Kinnas-varaston aukiolopäivät ja -ajat löytyvät myös järjestöpalstalta. Muina aikoina tavaroita ei voi tuoda.