Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Samu Happonen Nummelasta mallimaailman huipulle: "Kaikki on mahdollista, jos vain uskaltaa tarttua pelottaviinkin tilaisuuksiin"

Mallitoimisto bongasi nummelalaislähtöisen Samu Happosen (17) klassisesti kadulta ja tarjosi mahdollisuutta työskennellä näytösmallina maailman huippumerkkien kanssa.

Nummelalaislähtöinen Samu Happonen on juuri kotiutunut Pariisin ja Milanon muotiviikoilta, joissa pukeutui mm. Pradan ja Miu Miun luomuksiin. Malliksi Happonen kertoo päätyneensä sattumalta.

– 17-vuotissyntymäpäivänäni mut nähtiin kadulla kävelemässä ystävieni kanssa. Saksalaisen mallitoimiston pomo tuli juttelemaan ja kysyi, olisinko kiinnostunut mallin töistä, Happonen kertoo ja toteaa kysymyksen tulleen täytenä yllätyksenä.

Happosella ei ollut nimittäin mallintöistä aiempaa kokemusta, vaikka esiintyminen muuten ei teatteria harrastaneelle nuorelle ollutkaan uusi asia.

– Olen esiintynyt Helsingin Kansallisoopperassa ja Vihdissä teatterissa yhteensä kymmenen vuoden ajan, joten esiintyminen ei jännitä, Happonen sanoo ja luonnehtii sitten mallintöitä kivoiksi.

Parasta niissä Happosen on mukaan se, että saa tehdä töitä mielenkiintoisten ihmisten kanssa sekä kokeilla uusia juttuja eri maissa.

– Muotiviikoilla oli jatkuva kiire, ja päivät venyivät aamuseitsemästä aina yöhön asti, Happonen paljastaa ja kertoo mallitoimiston yrittäneen kuitenkin huolehtia hyvin mallien tauoista ja syömisestä.

Näytöspäiviin mahdutetaan yleensä useampikin esitys, ja olisi tietenkin hyvä, että esiintymispaikat sijaitsisivat lähellä toisiaan.

– Näytöspaikassa pitäisi olla hyvin aikaa, jotta ehditään tehdä hiukset ja meikit asujen sovituksineen ja harjoituksineen, Happonen sanoo ja toteaa, että joskus se onnistuu ja joskus ei.

Happonen tunnustaa olleensa myös näytöksissä, joissa ruoka- ja lepotauoille ei ole ollut aikaa, vaan koko päivä on ollut yhtä haipakkaa.

Näytöspaikkoihin haetaan casting-tilaisuuksissa, ja tunnetummat kasvot pyydetään mukaan usein erillisellä kutsulla.

– Casting-tiimit valitsevat kuhunkin näytökseen sopivimmat mallit. Mallitoimistojen rooli on auttaa malleja pääsemään casting-tilaisuuksiin sekä saamaan kontakteja. Toimistot pitävät myös huolta mallien oikeuksista ja hyvinvoinnista, Happonen selittää.

Mutta kuka tämä mallimaailman nouseva nummelalaislähtöinen tähti oikeastaan on? Happonen itse luonnehtii olevansa luova ja erikoinen 17-vuotias muunsukupuolinen nuori, joka käy tällä hetkellä Helsingin Kuvataidelukiota.

Silloin kun maailmalla ei ole mallikeikkaa, elää Happonen normaalia opiskelijaelämää Helsingissä, jonne kirjat ovat siirtyneet Nummelasta. Rakkaus vanhaa kotikuntaa kohti ei kuitenkaan ole hiipunut, ja Happonen sanookin Nummelan ja Vihdin olleen tapahtumarikkaita paikkoja kasvaa ja aikuistua.

– Se, että olen täällä (Vihdissä) saanut harrastaa ja ilmaista itseäni, on vaikuttanut paljon siihen missä menen ja kuka oikeastaan olen nykyään, Happonen pohtii ja sanoo sitten, että on ihanaa nähdä Vihdin kulttuurin ja mahdollisuuksien kehittyvän.

– Vihtiläisille lukijoille haluaisin sanoa, että kaikki on mahdollista, jos vain uskaltaa lähteä mukaan ja tarttua pelottaviinkin tilaisuuksiin, Happonen hymyilee ja kertoo harrastuksiinsa kuuluvan drag-taiteen esittäminen ja tekeminen.

Happosen drag-persoona on nimeltään Love Rebecca, ja julkisia esiintymisiä Love Rebeccalla on ollut viime kesästä lähtien. Isompaakin esitystä on suunnitteilla, mutta sen aika on vasta kun koulu on ohi ja työkiireet helpottavat.