Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kirkko kutsuu konsertteihin marraskuussa

Marraskuu kutsuu meitä lepoon ja rauhaan. Silloin on hyvä lähteä myös konserttiin kirkkoon.

Pyhäinpäiväiltana on Vihdin kirkon hautausmaa kauneimmillaan kynttilöiden loisteessa. Silloin, lauantaina 5.11. klo 18 kannattaa suunnata kulku kirkkoon, missä Vihdin kanttori, diplomiurkuri Kaisa-Leena Hannikainen soittaa urkukonsertin. Tuttujen, monissa hautajaisissakin kuultujen sävellysten, mm. Oskar Lindbergin Vanha virsi Taalainmaalta ja Tomaso Albinonin Adagio, lisäksi Kaisa-Leena soittaa yhden hienoimmista suomalaisista urkuteoksista, Oskar Merikannon Passacaglian, sekä Felix Mendelssohnin Sonaatin nro 6, d-molli. Sen kantavana virtana on Isä meidän rukous -virren Oi, taivaallinen Isämme (VK 208) sävelmä ja sisältö. Konsertissa kuullaan myös Englannin kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin hautajaisissa soitetut J. S. Bachin Preludi c-molli (BWV 546) ja Fantasia c (BWV 562). Konserttiin on vapaa pääsy, kesto noin tunti. Voit ottaa myös oman tyynyn ja peiton mukaasi ja kuunnella konserttia vaikka penkillä maaten, jolloin tunnet resonanssin koko kehossasi. Kokemisen arvoinen elämys!

Pyhäinpäivän urkukonsertissa kuullaan myös Englannin kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin hautajaisissa soitetut J. S. Bachin teokset.

Sunnuntaina, isänpäivänä 13.11. klo 16 on Safarikuoron konsertti Vihdin kirkossa. Swahilinkielinen sana safari tarkoittaa matkaa. Nimi sopiikin Safarikuorolle erinomaisesti, sillä aina kuoron konsertoidessa jossain päin Suomea laulajat matkaavat paikalle läheltä ja kaukaa. Safarikuoro on sekakuoro, johon kuuluu noin 25-30 laulajaa. Joukossa on sekä musiikin harrastajia että ammattilaisia. Laulajat ovat kotoisin eri puolilta Suomea Uudeltamaalta Lappiin. Safarikuoroa johtaa musiikin maisteri, Kallion kirkon kanttori Tommi Niskala. Safarikuoron konserteissakin päästään matkalle. Ohjelmistoon kuuluu perinteistä ja uudempaa kirkkomusiikkia, mutta myös lauluja lähetyskentiltä ympäri maailmaa mm. swahiliksi, zuluksi, hepreaksi, mongoliksi ja espanjaksi. Safarikuoro toimii yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa ja lähetystyön tekeminen ja tukeminen on kuoron toiminnan keskiössä. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa, tuotto lähetystyön hyväksi.

1. adventtina 27.11. klo 18 kajahtaa Vihdin kirkossa yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista suurteoksista, Georg Friedrich Händelin Messias-oratorio. Sen tunnetuin osa on Halleluja-kuoro. Oratorion esittävät barokkiorkesteri Galantina, solisteina Helianna Herkkola, Katariina Heikkilä, Juho Punkeri, Mika Nikander, johtaa Jorma Hannikainen. Liput 25/20 euroa, alle 20-vuotiaat ilmaiseksi Lippuja saa: https://vkk.mycashflow.fi, Citymarket Nummela infopiste, Kukkakauppa Villikaisla (Helsingintie 25, Vihti kk), Aito Kulta (Tammelantie 8, Karkkila). Vapaalippuja diakonisin perustein voi tiedustella kaisa-leena.hannikainen(at)evl.fi 0404855985. Lippuja saa myös tuntia ennen ovelta.

Joulukuussa on jälleen runsas tarjonta: konsertteja ja Kauneimpia joululauluja Vihdin kirkossa, Nummelassa ja Vihtijärven kappelissa. Niistä lisää mm. Vihdin seurakunnan Vakka-lehdessä, mutta täältä voi jo tutustua tarjontaan: Tapahtumat - Vihdin seurakunta