Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stina Tonteri valittu rehtoriksi uuteen Etelä-Nummelan koulukeskukseen

"Uudesta koulukeskuksesta rakennetaan yhteisö, joka tukee lasten ja perheiden arkea."

Etelä-Nummelan koulukeskuksen rehtoriksi on valittu kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja, lastentarhanopettaja Stina Tonteri. Vantaalainen Tonteri, 53, työskentelee nyt rehtorina Espoon Tapiolassa, noin 300 oppilaan Aarnivalkean alakoulussa.

– Tonteri on koulutuksensa, työkokemuksensa, haastatteluissa esille nousseiden asioiden pohjalta sekä etukäteistehtävän valmistelun perusteella sopivin tehtävään. Ennen Espoota hän on toiminut rehtorina muun muassa Vantaalla ja Nurmijärvellä. Saamme valinnalla vahvaa rehtorikokemusta Vihtiin ja Etelä-Nummelan koulun johtoon, sanoo Vihdin kunnan sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mari Haapanen, joka teki valintapäätöksen.

Virkaan oli 16 hakijaa, Haapasen mukaan kovatasoinen joukko. Tonterin mahdollisen kieltäytymisen varalle valittiin Mirja-Liisa Tahkola, Otalammen yhtenäiskoulun rehtori.

Miksi Tonteri haki Etelä-Nummelan koulukeskuksen rehtoriksi?

– Ajatuksenani on, että ”tavoitteenamme on tuottaa ainutlaatuista yhteisöllistä tukea ja turvaa asukkaiden arkeen”. Haluan kehittyä kasvattajan ja johtajan työssäni. Ammatillisesti minua puhuttelee Etelä-Nummelan koulukeskuksen toiminta-ajatus: turvallinen oppimisympäristö lähikoulussa ja varhaiskasvatuksessa yhteistyökumppaneineen saman katon alla, ja lapsen kasvun ja oppimisen polun saumaton tuki ja turva.

Tonteri näkee, että Etelä-Nummelan koulukeskuksesta rakennetaan yhteisö, joka tukee lasten ja perheiden arkea vahvasti ja monipuolisesti. Se myös mahdollistaa alueen palveluiden kehittymisen turvallisen perhearjen suuntaan. Sidosryhmäyhteistyö on vahva koulukeskuksen tuki.

– Haluan olla kehittämässä yhteisöllistä uutta koulukeskusta tuomalla oman osaamiseni osaksi tulevan henkilökuntamme vahvuuksia.

Tonteri tuo kehitystyöhön kokemuksensa: ihmisenä, kasvattajana, henkilöstön esimiehenä perusopetuksessa sekä tietotaidon vahvana tukijana perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa.

Rakenteilla oleva Etelä-Nummelan koulukeskus otetaan käyttöön vuoden 2024 alussa. Ykkösvaiheessa valmistuvat uusi alakoulu ja päiväkoti.