Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiläinen urheiluampuja Tuulevi Suomus huipputiimiin – "Tavoitteeni ammunnassa on asetettu korkealle"

Vihtiläinen ampumaurheilija Tuulevi Suomus on valittu ampumaurheilun Leppa.fi -valmennustiimiin.

Vihdin Ampumaseuraa edustava 19-vuotias Suomus on kirinyt viime vuosina kohti Suomen kivääriampujanaisten kärkiporukkaa.

Suomus on voittanut kaksi SM-kultaa, ensimmäisen Rovaniemellä vuonna 2021 naisten 18-vuotiaiden sarjan 50 metrin kivääriammunnan makuussa ja toisen tänä vuonna Mikkelissä 50 metrin kiväärin asentokisassa samassa sarjassa.

Viikko sitten nummelalainen ampui oman ennätyksensä kiväärin 10 metrin kisassa Loviisassa tuloksella 621,7.

Tavoitteeni ammunnassa on asetettu korkealle.

Yhdeksän vuotta ampumaurheilua harrastanut Suomus harjoittelee erittäin motivoituneesti.

– Tavoitteeni ammunnassa on asetettu korkealle, arvokisoissa menestyminen sekä tietysti tärkeimpänä olympialaiset, Suomus kertoo.

– Olen tuntenut Tuulevin vuodesta 2017 asti, kun hänet valittiin valtakunnalliseen ampumaurheilun yläkoululeiritykseen. Tuulevi on käynyt leireillämme ja ollut ulkomailla mukaa kisareissuilla. Olen oppinut tuntemaan hänet hyvin ja näen, että pystyn auttamaan häntä kohti urheilijan unelmia, sanoo tiimin perustaja ja valmentaja, haminalainen Marko Leppä.

Leppa.fi tiimi on ensimmäinen suomalainen eri seuroja edustavien urheilijoiden valmennustiimi ampumaurheilussa. Tiimin tavoitteena on ampumaurheilijoiden kehittäminen hyvien yhteistyökumppaneiden avulla. Tiimi järjestää leirityksiä, kilpailumatkoja ja tuottaa urheilijoille räätälöityjä urheilijan elämään kuuluvia palveluita. Tiimissä on ammattilaisvalmentajan lisäksi erillinen psyykkinen ja fyysinen valmentaja, joiden apua urheilijat voivat käyttää.

– Tiimi on perustettu vuonna 2010. Olemme nousseet pienestä tekijästä valtakunnalliseksi vaikuttajaksi. Tiimi on vastannut esimerkiksi ampumaurheilun valtakunnallisesta yläkoululeirityksestä koko sen seitsemänvuotisen olemassa oloajan. Tiimin urheilijat ovat saavuttaneet tasan sata Suomen mestaruutta ja he pitävät nimissään 27 voimassa olevaa Suomen ennätystä, kertoo Leppä.

Tiimissä urheilee Suomuksen lisäksi kiteeläinen, Simpeleen Hahloa edustava Inka Havukainen, tuore Euroopan mestari, Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä ja viime viikolla kaksi MM-hopeaa voittanut, kaksinkertainen maailmanmestari, Haminan Ampumaseuraa edustava Aleksi Leppä.

 – Valituksi tuleminen oli todella hieno juttu. Koen, että tässä kohtaa uraani paikka leppa.fi -tiimissä on toivottu ja toimiva ratkaisu. Tietysti valinta teki hyvin iloiseksi ja odotan innolla, miten yhteistyömme tuottaa tulosta. Odotan, että tiimin kautta pääsisin urallani taas tärkeitä askelia eteenpäin. Matka huipulle on vielä pitkä mutta uskon tiimin tuen ja osaamisen avulla pääseväni taas vähän lähemmäksi tavoitteitani, iloitsee Suomus Leppa.fi-tiimin tiedotteessa.

Pitkän tähtäimen tavoitteet ovat tietysti arvokisamenestys ja olympialaiset. Koen että tärkein tavoitteeni ei ole kuitenkaan konkreettinen vaan kehittyminen parhaaksi mahdolliseksi kuin pystyn. Sen kautta mukana tulee myös menestys. Lyhyemmän matkan tavoite minulla on ensi vuoden arvokisat ja niihin vaadittavan tulosrajan ampuminen, Suomus kertoo.