Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllylammen uimarannan myynnistä täytyi taas äänestää – Myynnistä tehdyt kaksi oikaisuvaatimusta kaatuivat Lohjan kaupunkisuunnittelulautakunnassa

Lohjan kaupunkisuunnittelulautakunnan elokuinen päätös myydä Myllylammen uimaranta-alue Vihdin kunnalle pysyy voimassa.

Lohjan kaupunkisuunnittelulautakunta hylkäsi keskiviikkona uimarannan myynnistä tehdyt kaksi oikaisuvaatimusta, mutta joutui äänestämään.

Lautakunnan jäsen Kirsi Ferin (kesk.) esitti ensin, että asia jätetään pöydälle. Esitys kaatui äänin 9–4.

Varsinaisessa käsittelyssä Ferin esitti, että lautakunta päättää hyväksyä oikaisuvaatimuksen. Tämä esitys meni nurin äänin 9–3, yksi äänesti tyhjää.

Ferinin kannalla lautakunnassa olivat Risto Murto (vihr.) ja Karitta Laitinen (ML). Erkki Huikari (kok.) äänesti tyhjää.

Asiassa on toimittu kuntalain ja hallintosäännön mukaisesti.

Ensimmäisessä oikaisuvaatimuksessa mm. esitettiin väite, että Lohjalta vuodettiin tieto toisesta tehdystä ostotarjouksesta Vihdille, jotta Vihti osaisi asettaa ostotarjouksensa sopivalle tasolle. Lisäksi oikaisuvaatimuksessa katsottiin, että päätöksentekoprosessia on viety eteenpäin virheellisesti.

”Meitä ei ole kohdeltu tasapuolisesti eikä yhdenvertaisesti Lohjan kaupungin puolesta myyntipäätöksessä”, oikaisuvaatimuksessa todetaan.

Toisessa oikaisuvaatimuksessa katsottiin, että asian valmistelu on ollut puutteellista eikä päätöstä ole tehty hallintosäännön mukaisesti. Rannasta ei ollut tehty riippumatonta ammattiarviota eikä siitä suoritettu tarjouskilpailua.

Lisäksi oikaisuvaatimuksessa katsottiin, että myöskään hallintosäännön määräämää selvitystä tai perustelua esimerkiksi hinnasta ei prosessissa esitetty.

Oikaisuvaatimusten hylkäämisen perusteluissa lautakunta toteaa, että kohde on myyty Vihdin kunnan tarjouksen perusteella alueen hintatasoon nähden tarkoituksenmukaisin ja kohtuullisin ehdoin.

”Myynnistä ei ole järjestetty avointa tarjouskilpailua eikä menettely riko tarjoajien yhdenvertaista kohtelua. Asiassa on toimittu kuntalain sekä hallintosäännön määräysten mukaisesti”, perusteluissa kiteytetään.

Ensimmäisessä oikaisuvaatimuksessa esitetty väite tietojen vuotamisesta Vihdin suuntaan on jäänyt selvitysten mukaan väitteenvaraiseksi.

Lisäksi muutkaan alueen terveellisyyteen tai turvallisuuteen liittyvät tarkoituksenmukaisuusnäkökohdat eivät anna aihetta arvioida myyntipäätöstä uudelleen, perusteluissa jatketaan

Myös Vihdissä tehtiin äskettäin uimarannan ostamisesta oikaisuvaatimus. Siinä vaadittiin, että Vihti luopuu päätöksestä ostaa kiinteistö uimarantakäyttöön. Kunnanhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti uimarannan myymisestä Vihdille elokuun alussa äänin 9–2.