Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Hiisi Homesin yrittäjä Niklas Eriksson: ”Yrittäjäksi päätyminen oli vahinko, joka on kannattanut”

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Vuoden alussa tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun hyppäsin yrittäjän saappaisiin.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Yrittäjäksi päätyminen oli vahinko, joka on kannattanut. Alunperin yrittäjyyden tarkoituksena oli vain tarjota lisäansioita ekonomiopintojeni oheen, mutta mitä lähempänä valmistumisen hetki oli, sitä paremmalta vaihtoehdolta täysipäiväinen yrittäjyys alkoi tuntua.

Millaiset ovat työaikasi?

– Työskentelen joustavasti arkisin 8–17 välillä. Uskon vahvasti siihen, että laatu korvaa määrän.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Aina ensimmäisenä hyväksyn sen kylmäävän faktan, että tänäänkään en tule saamaan maailmaa valmiiksi. Käytännössä työpäiväni alkaa jo edellisenä päivänä, kun suunnittelen karkean rungon seuraavaa päivää varten kunkin päivän prioriteetteihin perustuen.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Tärkeimpänä tehtävänäni on huolehtia siitä, että tiimillä ja työntekijöillä on parhaat mahdolliset puitteet toimia ja työskennellä. Päiväni rakentuu yhtiön talouteen ja rahoitukseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen liittyvistä tehtävistä. Kuitenkin lopulta on tärkeintä varmistaa, että itsellä ja muilla on töissä mukavaa.

Ehditkö pitää taukoja?

– Tauon pitämättä jättäminen ei saa koskaan johtua ehtimisestä tai kiireestä. Pidän tauon silloin, kun koen sellaisen tarvitsevani.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Kuten työpäivän alussa, niin myös sen lopussa hyväksyn, että maailma ei valmistunut tänäänkään. Sen sijaan olen kiitollinen siitä, että seuraavanakin työpäivänä pääsen palaamaan mielekkään työn ääreen upean tiimin keskelle.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Oli työ kuinka mielekästä tahansa, niin rajan vetäminen työn ja vapaa-ajan välille on mielestäni edellytys omalle jaksamiselle. Itselleni tervettä vastapainoa työlle tuovat erityisesti perheen kanssa puuhastelu ja omat harrastukset.

Mikä on työssäsi parasta?

– Parasta työssä on ehdottomasti sen mielekkyys merkityksellisyys ja vapaus. Työssäni kiehtovaa on myös se, että asioihin on mahdollista välittömästi vaikuttaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Kaikella on aina vaihtoehtoiskustannuksensa. Yrittäjyydessä se on itselle tietynlaisen taloudellisen epävarmuuden sietäminen. Parhaassa tapauksessa saa yrittäjän vapauden ja mielekkään työn lisäksi myös riittävän leivän pöytään, mutta kolikon kääntöpuolena saattaa olla tuon kaiken menettäminen.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Vastausvuorossa on vihtiläisen Hiisi Homes & Hotelsin yrittäjä Niklas Eriksson.