Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yrittäjä tutuksi | K-Supermarket Vihdin yrittäjät Natalia ja Ville Kestilä: "Myymälästä huolehtiminen on aina ensisijalla"

Kuinka kauan olette toimineet yrittäjinä?

– Kaiken kaikkiaan kohta 17 vuotta.

Miksi päätitte ryhtyä yrittäjiksi?

– K-kauppiasammatti tarjosi hienon mahdollisuuden toimia yrittäjänä asiakaspalvelualalla.

Millaiset ovat työaikanne?

– Työajat vaihtelevat kovin paljon. Välillä on pitkiäkin, yli 15 tunnin päiviä ja taas välillä hoidetaan muutama homma ja pidetään vapaapäivää. Joka päivä tehdään jotain firman hommia, ainakin ajatustasolla. Viikkotunnit pyörivät 45–65 tunnin välillä, mutta joka viikko pidetään kaksi vapaapäivää, kuten kaikki muutkin.

Mitä teette yleensä ensimmäisenä, kun aloitatte päivän työt?

Työajat vaihtelevat kovin paljon.

– Myymälästä huolehtiminen on aina ensisijalla. Jos tullaan aamuun, ryhdytään purkamaan kuormia ja jos tulemme myöhemmin, niin vähintään tarkistamme, että myymälä on siisti ja järjestyksessä.

Mitä kaikkea työpäivänne pitää sisällään?

– Tavaran purkamista ja hyllytystä, tarjousten tekoa, julisteiden tulostamista, neuvotteluja tavarantoimittajien kanssa, henkilökunnan kanssa keskustelua, yhteistyötä koulujen tai viranomaisten kanssa, raporttien seuraamista, tuotteiden tilausmäärien säätämistä, sesonkien vaihtamista ja paljon paljon muuta.

Ehdittekö pitää taukoja?

– Lyhyitä kahvitaukoja voidaan pitää päivän mittaan, mutta varsinaisia ruokataukoja tai muita taukoja emme juurikaan malta pitää.

Mitä teette yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetatte päivän työt?

– Jutellaan kotona vielä muutama minuutti siitä, miten päivä onnistui ja sen jälkeen emme puhu töistä ennen kuin seuraavana aamuna.

Miten pidätte huolta omasta jaksamisestanne?

– Kun on vapaapäivä, yritämme pyhittää sen levolle. Saatamme esimerkiksi lähteä vaikka kylpylään rentoutumaan tai muuten pois kotinurkista ja kaupan läheisyydestä.

Mikä on työssänne parasta?

– Itsenäisyys, haastavuus ja vaihtelevuus.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Ehkä osata delegoida muille sellaiset hommat, joissa ei ole itse vahvimmillaan. K-ryhmä ja Kesko tarjoaa kauppiasyrittäjyyteen todella hyvän tuen, eli yrittäjälle on aina olemassa apua ja kannustusta.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Vastausvuorossa vihtiläisen K-Supermarket Vihdin yrittäjät Ville ja Natalia Kestilä.