Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Ruokaverkkokauppa Oda aloittaa ruoan kotiinkuljetukset Nummelassa ja Lohjalla

Ruokaostokset kulkevat Vantaalla sijaitsevan automatisoidun keräilykeskuksen kautta suoraan kotiovelle – fyysisiä kauppoja Odalla ei ole lainkaan

Oda aloittaa ruoan kotiinkuljetukset Lohjalla, Nummelassa ja Riihimäellä. Oda avaa kauppansa paikkakunnilla keskiviikkona 9.11. ja ensimmäiset toimitukset tehdään torstaina 10.11., jolloin Odan keltaisenoransseja kuljetusautoja voi bongata kotikulmilla, tiedottaa Oda.

Oda aloitti ruokaostosten kotiinkuljetukset tämän vuoden tammikuussa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Sen jälkeen Oda on laajentunut Uudellamaalla useille alueille. Odalla ei ole fyysisiä kivijalkakauppoja vaan Oda toimittaa ruokaostokset koteihin Vantaalle rakennetusta keräilykeskuksesta. Yritys toimittaa tilauksia joka päivä maanantaista jopa sunnuntaihin.

Odalta voi tilata ruokaostokset sovelluskaupoista ladattavalla Oda-sovelluksella tai selaimella toimivan nettikaupan kautta.

– Suomessa ruoan kotiinkuljetuksella on kallis maine. Kotiinkuljetuksesta on joutunut maksamaan tuntuvaa lisämaksua, usein 10 euroa. Asiakkaan ei pitäisi joutua maksamaan siitä, että myymälän ylläpito, tuotteiden tehoton keräily ja toimitus aiheuttavat kaupalle kuluja. Suomessa on ollut selkeä markkinarako ruokakaupalle kuten Oda, jonka koko toimintamalli on ajateltu uudelleen. Kun myymälöitä ei tarvita, tuotteet kulkevat automatisoidun keräilykeskuksen kautta ja asiakkaita palvellaan kotiovelle asti, sanoo Odan toimitusjohtaja Tobias Niemi.

Odan myytävästä ruoasta ja käyttötavarasta yli 80 prosenttia on kotimaisia. Verkkoruokakauppa ja teknologiayhtiö Oda on kotoisin Norjasta ja on siellä ruoan verkkokaupan markkinajohtaja yli 70 prosentin osuudella. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 243 miljoonaa euroa.