Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin valtuusto | Vastuu vihtiläisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä jää kunnalle

Valtuusto hyväksyi Vihdin hyvinvointiraportin 2021. Mistä johtuu lasten ja nuorten pahoinvointi?

Kunnanvaltuustolle on raportoitava vuosittain kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä tehdyistä toimenpiteistä. Valtuusto hyväksyi Vihdin kunnan hyvinvointiraportin 2021 kokouksessaan maanantaina.

Puheenvuoroissa korostettiin, että vaikka sote-palvelut siirtyvät vuodenvaihteessa hyvinvointialueen hoidettaviksi, jää kunnan vastuulle tärkeä ennaltaehkäisevä hyte-työ eli kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.

Raportin lukijalle jää pääasiassa mieleen se, että vihtiläiset lapset ja nuoret voivat vähän keskivertoa huonommin, heitä kiusataan keskivertoa enemmän, he tarvitsevat keskivertoa enemmän psykiatrian palveluita, he ovat keskivertoa yksinäisempiä ja he kokeilevat keskivertoa enemmän päihteitä, tiivisti Silja Silvasti (kesk.). Hän kaipasi raporttiin pohdintaa siitä, mistä tämä keskivertoa heikompi hyvinvointi johtuu – kokonaiskuva puuttuu.

Liikunnan näkökulmasta raporttia kommentoi Arja Uusitalo (kok.).

– Raportissa kerrotaan nykyisen pahoinvoinnin vähentämiseen tähtäävien toimenpiteiden arsenaalista, mutta esimerkiksi lasten ja nuorten kohdalla ei liikunnasta mainita mitään!

Vihdissä tulisikin saada nuoret liikkumaan. Uusitalo oli harmissaan esimerkiksi kevyen liikenteen väylien heikosta kunnosta ja väyläverkoston kehittämisen hitaudesta.

Silvasti käytti keskustan, Netta Tuomisto kokoomuksen ja rkp:n, Eeva Hiila sdp:n ja Terhi Mattila perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron.