Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakalanrinteen omakotitontteihin tuli 35 hakemusta – 24 omakotitonttia sai uudet omistajat tonttiarvonnassa

Vihdin kunta asetti lokakuun alussa myyntiin 30 omakotitonttia Hakalanrinteen uudelta asuinalueelta. Samalla haettavaksi tulivat alueen asuinpientalo- ja rivitalotontit. Määräaikaan mennessä hakemuksia omakotitontteihin tuli kaikkiaan 35, ja tonttiarvonnassa omakotitonteista 24 sai uudet omistajat. Lisäksi kaikille kolmelle asuinpientalotontille kohdistui hakemuksia.

– Hakalanrinteen suosiota enteili jo ennakkoon saamiemme kyselyjen määrä. Alue sijaitsee Nummelan hyvien palvelujen lähellä, mikä tekee siitä erityisen kiinnostavan. Olemme olleet jo yhteydessä kaikkiin hakemuksen jättäneisiin, ja tonttien myyntipäätöksiä on valmisteltu tämän viikon aikana, kertoo maankäyttöasiantuntija Heini Merikallio Vihdin kunnan tiedotteessa.

Hakalanrinne on osa uutta suunnitteilla olevaa Ridalinmetsän asuinaluetta, ja se sijaitsee Nummelan taajama-alueella, Pihtisillantien lounaispuolella. Etäisyys Nummelan keskustaan on noin 2,5 kilometriä. Asuinalueelle on kaavoitettu yhteensä 30 erillispientalotonttia, 3 asuinpientalotonttia sekä 3 rivitalotonttia. Erillispientalotonttien pinta-alat alueella ovat 408–969 m². Rakennusoikeutta tonteilla on tontin pinta-alasta riippuen 82–194 k-m².

– Mikäli tonttiarvonnassa ei onni suosinut tai kiinnostus alueelle rakentamiseen on vasta heräilemässä, vapaiksi jääneitä tontteja on yhä haettavissa kunnan sähköisessä karttapalvelussa. Tonteille pääsee rakentamaan alustavan arvion mukaan kesän 2023 jälkeen. Kunnallistekniikan rakennustyöt ovat alueella jo käynnissä, jatkaa Merikallio.