Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Humanitaarinen toimintaryhmä Kinnas muuttaa Nummelasta Vihdin kirkonkylään

Humanitaarinen toimintaryhmä sai Vihdin kunnalta tilat entisestä Pappilanpellon päiväkodin rakennuksesta.

Humanitaarinen toimintaryhmä Kinnas muuttaa toimipaikkansa Nummelasta Vihdin kirkonkylään.

Kinnas-varasto on viimeiset 15 vuotta toiminut Lankilan entisessä päiväkodissa Käppöstie 5:ssä Nummelassa, mutta tilat kävivät ahtaiksi. Uusi toimipaikka on nyt saatu Pappilanpellon entisestä päiväkodista kirkonkylästä.

– Onneksi kunta löysi meille uudet, hyvät tilat, toteaa Päivi Veikkolainen Kinnas-toimintaryhmästä.

Kinnas on jo suurimmaksi osaksi tyhjentänyt Käppöstien varaston ja vienyt tavarat uuteen paikkaan kirkonkylään

Vihdissä asuvat ukrainalaiset ja muut maahanmuuttajat ovat olleet mukana tavaroiden pakkaamisessa ja kuljettamisessa sekä uusien tilojen kunnostamisessa.

Parhaillaan menossa Ukraina-keräys, jonka takana ovat toimintaryhmä Kinnas, Vihdin Martat ja Vihdin Maanpuolustusnaiset.

Parhaillaan Kinnaksella on käynnissä Ukraina-keräys, johon otetaan lahjoituksia vastaan vanhoissa tiloissa Käppöstiellä Nummelassa vielä 19. marraskuuta.

Talvi on tulossa Ukrainaan, ja monet kodit ovat ilman lämmitystä. Lahjoituksena toivotaan nyt villasukkia ja lapasia, lämpimiä talvivaatteita sisä- ja ulkokayttöön sekä talvikenkiä niin lapsille, naisille kuin miehillekin. Toppavaatteita toivotaan.

Sotilaille viedään sukkien ja talvivaatteiden lisäksi huopia ja makuupusseja.

Kinnas lähettää avustuskuorman Ukrainaan tämän kuun lopulla. Vihdistä on tähän mennessä lähetetty jo 15 kuormaa tavaraa Ukrainaan.

Nyt toteutettavan keräyksen takana ovat humanitaarinen toimintaryhmä Kinnas, Vihdin Martat ja Vihdin Maanpuolustusnaiset.

– Villasukkia olemme jo saaneet paljon, mutta lisää tarvitaan. Vielä ehtii neuloa, Veikkolainen toteaa.

Kinnaksella on nyt jo 29. toimintavuosi. Kinnas perustettiin aikanaan avustamaan Viroa Vihdin ystävyyskunnan Otepään alueella. Tämän vuoden alusta päätettiin kohdistaa Kinnas-avustustoiminta Ukrainaan ja Vihdissä, Lohjalla ja Karkkilassa sotaa paossa oleville ukrainalaisille, sekä muille Vihdin maahanmuuttajille.

Muita kuin pyydettyjä tavaroita Kinnas ei voi ottaa vastaan ennen kuin uudet tilat ovat käytössä.

Avajaisia Kaartotie 1:ssä kirkonkylässä vietetään 26. marraskuuta. Avajaispäivästä alkaen Kinnas-varasto on avoinna entiseen tapaan maanantaisin ja lauantaisin klo 10–13.