Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteri Nummela esittää Rientolassa musiikkinäytelmän Yökyöpelit – näytelmässä kohdataan outo ilmiö: esineitä syödään

Musiikkinäytelmä lyyrisille perheille etenee unen ja leikin logiikalla: Irina Milan agenttinero Naruna tutkii Nakertajan mysteeriä.

Nummelan työväentalo Rientola muuttuu marras- ja joulukuussa Yökyöpeleiden taloksi, jossa ei nukuta öisin.

Hauska ja vauhdikas koko perheen musiikkinäytelmä perustuu Laura Ruohosen runokokoelmiin "Yökyöpelit" ja "AllakkaPullakka". Musiikin näytelmään on säveltänyt Anna-Mari Kähärä. Näytelmän ohjauksesta vastaa näyttelijä–ohjaaja Sixten Lundberg. Näytelmä sopii kaikille noin 5-vuotiaasta ylöspäin.

Yökyöpelit on Teatteri Nummelan ensimmäinen näytelmä. Synnytystuskat olivat pitkät, sillä koronarajoitukset siirsivät aiottua ensi-iltaa useasti. Nyt synnytys on alkanut ja odotettu lapsi syntyy ensi-illassa 19.11. kello 18 alkaen.

Johtohahmoina Teatteri Nummelassa toimivat teatterin perustajat, teatteriammattilaiset Irina Milan ja Ismo Salonen.

– Tärkein asia, miksi teatteri on perustettu on se, että Vihdistä puuttuu lapsille ja kouluikäisille sekä perheille kohdistettu esittävien taiteiden kulttuuri. Tilausta ja tarvetta kuitenkin on, Salonen perustelee.

Vihdistä puuttuu kouluikäisille ja perheille kohdistettu esittävien taiteiden kulttuuri.

Ismo Salonen

Yökyöpeleissä asialla ovat pitkälti alan ammattilaiset:

– Toinen tärkeä asia on elävä musiikki. Näytelmässä on mukana ammattimuusikoista ja kapellimestareista koostuva orkesteri, Milan täydentää.

Musiikista näytelmässä vastaavat: Antti Saari ja Olli-Petteri Paasi (basso), Liisa Hytti (huilu) ja Nora Akselin (klarinetti).

Kapellimestareina toimivat vuorotellen Dora Lukacs ja Saula Baski.

– Kolmas, mutta ei vähäisin asia, on suomen kieli. Dramaturgian professorinakin toimineen Laura Ruohosen teokset ovat täynnä mielenkiintoista ja hauskaa sanaleikkiä, jossa on mukana aavistus pieruhuumoriakin, Salonen ja Milan jatkavat.

Milan ja Salonen korostavat ettei Teatteri Nummela kilpaile Vihdin Teatterin kanssa. Teattereilla on selkeät omat profiilit ja yhteistyö on tiivistä:

– Teemme yhteistyötä hyvässä hengessä toisiamme auttaen. Yhteistyö on tiivistä myös Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhlin kanssa.

Milan heittäytyy Yökyöpeleissä agenttinero Narun rooliin. Salonen nähdään savuavan sulhasen Imuliman roolissa.

Näytelmässä Nakertaja on pieni ja syö kaiken. Nakertaja on tullut jostakin hyvin kaukaa. Roolissa nähdään Anna Vihonen. Unen ja leikin logiikalla etenevässä näytelmässä agenttinero Naru ryhtyy selvittämään autonsa katoamista ja kohtaa oudon ilmiön: esineitä syödään. Nakertajaa etsiessään Naru tutustuu moniin erikoisiin hahmoihin kuten Mahtimummeli Päätäi Väätäiseen, jota esittää Kristiina Issakainen.