Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautoille lisää latausasemia Länsi-Uudellamaalla – K-Lataus-asemien verkosto laajenee ja uudistuu loppuvuonna Vihdissä ja lähikunnissa

Sähköautojen latausmahdollisuudet lisääntyvät Länsi-Uudellamaalla vielä loppuvuonna, kun K-Auton ylläpitämä K-Lataus-verkosto laajenee ja uudistuu.

– Tavoitteemme on, että Lohja-Vihti-Karkkila-Raasepori-Hanko-alueella on tämän vuoden loppuun mennessä kymmenen asemaa, kertoo K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff K-Autosta.

– Viimeiset viisi vuotta on ollut todella vauhdikasta autojen sähköistymisen osalta. Joka vuosi sähköautojen rekisteröintimäärä on tuplaantunut, mikä näkyy myös latureiden tarpeessa.

Lohjalla on tavoitteena uudistaa marraskuun aikana K-Citymarket Lohjan latausasema. Kaksi vanhaa 50 kilowatin tehoista pikalatauslaitetta korvataan yhdellä 100 kilowatin suurteholatauslaitteella, jolla voi ladata samanaikaisesti kahta autoa.

Lohjan toinen K-Lataus-asema sijaitsee Lempolan K-Supermarketilla, jossa myös on suurteholatauslaite.

Seuraamme sitä, miten sähkön hinta kehittyy.

Tom von Bonsdorff, K-Auto

– Asemilla on Lohjalla hyvät sijainnit hieman eri paikoissa, kuvailee von Bonsdorff.

Vihdissä on hiljattain uusittu K-Citymarket Vihti Nummelan asema, missä kaksi vanhaa 50 kilowatin tehoista pikalatauslaitetta korvattiin kahdella 100 kilowatin tehoisella suurteholatauslaitteella, joista kummallakin voi ladata samanaikaisesti kahta autoa.

Lisäksi Vihtiin avataan marraskuussa kolme kokonaan uutta latausasemaa. Nummelan K-Supermarketin yhteyteen on juuri avautunut neljän ja Hiidenrannan K-Marketin yhteyteen kahden peruslatauslaitteen asemat. Lisäksi Nummelan K-Marketille tulee kahden peruslatauslaitteen asema.

– Pääkaupunkiseutu on yksi isoista sähköautokeskittymistä, ja myös ympäryskunnat kuten Vihti korostuvat. Etäisyys pääkaupunkiseudulle ja muille keskeisille paikkakunnille tekee sen, että Vihti on otollinen paikka latauspisteille, sanoo von Bonsdorff.

Karkkilaan avataan marraskuussa paikkakunnan ensimmäinen K-Lataus-asema.

– Karkkilan K-Supermarketille avataan peruslatausasema, kertoo von Bonsdorff.

Lisäksi Tammisaaren ja Hangon K-Supermarkettien yhteyteen avattiin kesällä suurteholatausasemat.

K-Lataus-asemilla on asemasta riippuen mahdollisuus 11–22 kilowatin peruslataukseen, 50 kilowatin pikalataukseen ja 100–200 kilowatin suurteholataukseen.

– On hyvä muistaa, että ladattavia hybridejä on Suomessa noin 100 000 kappaletta, eli enemmän kuin täyssähköautoja, ja ladattavia hybridejä pystyy lataamaan yleensä vain peruslatauksella, toteaa von Bonsdorff.

K-Lataus-asemien sähkö tuotetaan kotimaisella tuulivoimalla.

– Seuraamme todella tarkasti sitä, miten sähkön hinta kehittyy ja miten se vaikuttaa meihin.