Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Sukeltajat Hiidenvedellä: "Kyllä siellä pohjassa on kalastusvene – Toivottavasti joku taho nostaa sen pois"

Hiidenveden "mysteerivenettä" tutkittiin sukeltamalla viikonloppuna.

– Kyllä siellä vene on. Näkyvyys oli täysin nolla, joten siitä ei saanut juuri mitään tunnistetietoa, toteaa Esa Tammio Lohjan Urheilusukeltajista.

Pinnan alla olivat myös Perttu Paappanen ja Jukka Suutari, veneessä pelastusvalmiudessa Tapani Jouhi samasta seurasta. Venemiehinä olivat salolainen Marko Virtanen ja vihtiläinen Ville Kaipio omilla veneillään.

Veneen hylyn löysi Hiidenvedellä kalastava Marko Virtanen 30. lokakuuta. Löytöpaikka on Vihdin Vesikansassa sijaitsevan Niemenkylän kartanon kohdilla, Koivusaaren lähistöllä, noin 12 metrin syvyydessä.

Virtanen on tyytyväinen, että sukellus onnistui.

– Ajoimme hylylle, ja laskin veneeni ankkurin suoraan hylyn katolle loistavan liveluotaimen avulla. Sukeltajat pääsivät ankkurinarua pitkin suoraan kohteeseen, kehaisee Virtanen veneensä kaikuluotainlaitetta.

Hylky olisi hyvä saa pois vedestä jo polttoaine- ja öljyvahingon vaaran takia.

Esa Tammio, Lohjan Urheilusukeltajat

Sukeltamalla saatiin varmuus siitä, että pohjassa lojuu noin kuusi metriä pitkä HT-vene, joka on osittain katettu vetoketjullisella pressukatoksella ja jossa on metallinen "targakaari" vapaputkineen. Vene on siis ilmeisesti ollut kalastuskäytössä.

– Hylky voi olla vanhempikin. Vapaputkista lähti pintasakka irti kun niihin kosketti, mainitsee Tammio.

Kerätyn aineiston pohjalta hän teki hylystä ilmoituksen poliisiviranomaiselle.

– Hylky olisi hyvä saa pois vedestä jo polttoaine- ja öljyvahingon vaaran takia.

– Toivotaan, että joku taho ottaisi asiakseen veneen noston, sanoo myös Marko Virtanen.

Erittäin kirkkaista sukellusvaloista huolimatta vesi oli todella mustaa ja pimeää heti pinnalta, vaikka aurinko paistoi siniseltä taivaalta.

– Hylkyveneen väriä ei pystynyt tunnistamaan, sillä "pohjamuta" oli ympärillä sekä rakenteissa että vedessä, kertoo Tammio.

– Kävimme kahdesti pinnan alla, koska ankkuri jäi kiinni veneen rakenteisiin eikä lähtenyt irti vetämällä. Kävin irrottamassa ankkurin; syvyyttä oli noin 12 metriä veneen rakenteiden tasolla.

Virtanen havaitsi hylyn kalastusreissullaan, etsiessään isoa kalaa kaikuluotaimella. Virtanen tarkkaili pohjan "möykkyä": ajoi veneellä sen yli eri suuntiin ja otti kuvia.

Yllättävä löytö herätti keskustelua Facebookin Kaikuluotaus-ryhmässä. On ihmetelty, ettei kukaan kaipaa järven pohjaan päättynyttä venettä.

Kalastaja löysi "mysteeriveneen" Hiidenveden pohjasta – Sukeltajaryhmä aikoo tarkistaa paikan