Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uskoa unelmiin: Se mieletön remppa – Nummelassakin kuvatun elokuvan pääosissa ovat Kiti Kokkonen ja Sami Hedberg

Toisen epäonni on myös lopulta toisenkin epäonni. Eräs näkemys on, että toisen kuoppa, on toisen leipä.

Solar Filmsin ja Don Filmsin tuottama kotimainen komediaelokuva "Se mieletön remppa" hakee tarinansa näiden kahden olettamuksen välimaastosta.

Maijan (Kiti Kokkonen) ja Jalmarin (Sami Hedberg) perimä ”unelmien talo” näyttää aluksi iloiselta jymyuutiselta, mutta kun remontti pääsee kunnolla käyntiin, se osoittautuu toisinaan raastavaksi eloonjäämistaisteluksi.

Punnitukseen pääsevät niin parisuhde, terveys kuin talouskin.

Lopulta jäljelle jää kuitenkin jotain niin vahvaa, jota ei lahonnut lattia, epäluotettavat timpurit ja arkkitehdit, tympeä anoppi (jolla myöhemmin tosin herää vilpitön auttamishalu) tai edes umpeen turvonneet naamavärkit kyenneet tuhoamaan.

– Tykkään kovasti Maijan ja Jalmarin tarinasta. Kun näin elokuvan pari viikkoa sitten kokonaisuudessaan ensimmäistä kertaa, nauroin muutamassa kohdassa niin, että niskani jumittuivat kolmeksi päiväksi, Kiti Kokkonen kertoo.

– Elokuva on kohotettu versio arkielämästä, jossa huumori on viety äärimmilleen. Päähenkilöiden halu olla yhdessä on mielestäni arvokas sanoma.

Elokuva kuvattiin Suomessa ja Virossa viime kesänä. Kuvaukset kestivät seitsemän viikkoa. Osa elokuvasta on kuvattu Nummelassa.

– Elokuvan tekeminen oli erittäin mielenkiintoinen kokemus. Aiemmin minulla ei ole ollut näin isoa roolia elokuvassa.

– Raskainta oli olla erossa perheestä niin paljon, olimme Virossa yhteensä viisi viikkoa ja koti-ikävä puolison, teini-ikäisen ja eläkeläiskissan luokse oli kova, kertoo Suomen Komediateatterin taiteellisena johtajana työskentelevä Kokkonen.

Hedberg luonnehtii roolihahmoaan Jalmaria ”väsyneeksi, lopunoloiseksi ja vähän kaikki levällään -tyypiksi”.

– Tällaista draamallista roolihahmoa olen odottanut. Kuvauksissa oli rentoa ja tykkään Tanelin tavasta huomioida näyttelijät. Oli esimerkiksi kiva katsoa välillä ruudulta, miltä oma roolihahmo näytti. Se auttoi roolin rakentamisessa.

– Missään nimessä en voi vielä sanoa, että itsensä näkeminen elokuvassa olisi jonkinlainen nautinto, Sami Hedberg hymähtää.

Hänelle elokuva on kolmas, jossa hänellä on päärooli.

– Raskainta oli, kun Jalmarin roolia varten piti ajaa 20 vuotta paikoillaan ollut partani pois.

– Se on vähän sellaista luopumista identiteetistään, mutta ihan kunnossa tässä nyt jo ollaan, hän naurahtaa.

Sami Hedberg vastaa myös useista elokuvan sivurooleista; häröilyä on luvassa niin pankinjohtajana kuin timpurinakin.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Taneli Mustonen ja Aleksi Hyvärinen

Elokuva pohjautuu Atle Antonsenin ja Arild Fröhlichin norjalaiseen menestyskomediaan Norske Byggeklosser.

– Suo, kuokka ja jussi tai justiina -asenne yhdistää suomalaista ajattelua. Ajattelimme, että myös remontti ja komedia osuu moneen meistä, Mustonen sanoo.

Mustonen työskentelee parhaillaan ensimmäisen englanninkielisensä kauhuelokuvan ”The twin” parissa, jonka hän ohjaa ja käsikirjoittaa yhdessä Aleksi Hyvärisen kanssa.

Se mieletön remppa -elokuva pyörii Nummelassa Kino Akselissa ja Vihdin kirkonkylässä Vihdin Kinossa. Näytösajat www.kinoakseli.fi ja www.vihdinkino.fi.

Elokuvan sivurooleissa nähdään myös Hannu-Pekka Björkman, Kari Ketonen ja Rea Mauranen