Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelanharjun druidi suitsuttaa Vihdistä Suomen parasta talvikaupunkia – Kulttuurituottaja Tommi Muhli: "Ajatuksena oli tehdä jotain vähän erilaista"

Vihdin kunta lähti ryminällä Ylen Puoli seitsemän -ohjelman järjestämään Suomen paras talvikaupunki 2022 -kilpailuun. Päräyttävällä kisavideolla talvista Vihtiä esittelee metallimusiikin kuvastosta ammentava Nummelanharjun druidi -hahmo. Druidi seikkailee niin harjun hiihtoladulla, lentokentän retkiluisteluradalla kuin Vihti Ski Centerin laskettelurinteissä.

Videon musiikista vastaa kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli ja kuvauksesta Eero Joenrinne Joenrinne Filmsistä. Muhli kertoo, että kilpailusta vinkkasi aktiivinen kuntalainen, ja video syntyi sen jälkeen nopealla tahdilla. Hänen mukaansa ajatuksena oli tehdä jotakin vähän erilaista kuin kunnan perusesittelyä.

– Tuli mieleen, että Suomesta on aikaisemmin pyörinyt maailmalla corpsemaalissa olevia black metal -miehiä kaiken maailman meemeissä. Entä jos yhdistäisin sen tänne Vihdin maisemiin?

Nummelanharjun druidiksi muotoutunut hahmo välähti mieleen saman tien.

– Jos joku idea lähtee laukalle noin nopeasti, se kertoo siitä että se on pakko toteuttaa, sanoo Muhli.

Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola toteaa, että odotukset menestyksestä ovat kieltämättä kovat ja yöunet menneet koko kilpailutiimiltä.

– Varsinaiset kuvauksetkaan eivät olleet pala kakkua, sillä druidin tekemät lumienkelit ja muut talviseikkailut syntyivät metallirengaspaidassa yli kymmenen asteen pakkasessa. Tämä sisukkuus kertoo Vihdistä ja vihtiläisyydestä, hän kertoo kunnan tiedotteessa.

– Jos pääsemme mukaan kolmen parhaan joukkoon finaaliin, kannustamme samalla sisukkuudella Vihdin ansaittuun voittoon ja Suomen parhaaksi talvikaupungiksi, sanoo Eerola.

Ylen tuomaristo valitsee kilpailun finaaliin kolme paikkakuntaa, joilla vieraillaan tapaamassa asukkaita ja kuvaamassa mielenkiintoisimmat paikat. Yleisö valitsee voittajapaikkakunnan Puoli seitsemän -lähetyksessä 1.3. Voittaja pokkaa kunniaa ja pokaalin, ja lisäksi Puoli seitsemän -lähetys tehdään suorana voittajapaikkakunnalta talvella 2023.

Entä kisavideolla seikkaileva Nummelanharjun druidi sitten, onko hahmo tullut Vihtiin jäädäkseen?

– En tiedä, katsotaan. Vahvoja viitteitä on siihen, että jotain olisi pakko keksiä, nauraa Tommi Muhli.

Hän kuitenkin toteaa, että ainakaan väkinäisiä seikkailuja druidilta ei tulla näkemään.

– Mutta koskaan ei pidä sanoa ei.

Katso tästä Vihdin kunnan kisavideo.

Vihti kisaa Suomen parhaan talvikaupungin tittelistä – katso päräyttävä kisavideo, jolla Nummelanharjun druidi esittelee Vihdin taikatalvea