Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pienyrittäjien Joulupuoti on avattu Vihdin kirkonkylään: myynnissä on vihtiläisten kädentaitajien persoonallisia käsitöitä

Kuusi yrittäjää pisti puodin pystyyn elävöittääkseen kirkonkylän vanhaa raittia sekä saadakseen vuoden aikana syntyneet tuotteet esille.

Lämminhenkinen vihtiläisten kädentaitajien joulupuoti on avattu Vihdin kirkonkylään Liukkaankujalle entisiin Kisällipajan tiloihin.

Puodissa on myynnissä monipuolisesti kuuden eri yrittäjän käsitöitä. Puoti avattiin 11.11.

Pienyrittäjien Joulupuoti on auki keskiviikosta lauantaihin ja jouluviikolla jokaisena päivänä paitsi jouluaattona.

Käsityöläistuotteiden saaminen keskitetysti myyntiin joulusesongin aikana sekä kirkonkylän vanhan raitin elävöittäminen ovat olleet yrittäjien tavoitteena puodin avaamista suunnitellessa.

– Tuotteita syntyy pitkin vuotta tasaiseen tahtiin. On hienoa, että meillä on paikka, jossa tuotteet pääsevät esille ja eteenpäin, yrittäjä Reija Virtanen Artesaaniverstas Puupöllöstä toteaa.

– Halusimme elävöittää Vihdin kirkonkylän vanhaa raittia ja muistuttaa sen olemassaolosta. Kirkonkylä on pikkuhiljaa näivettynyt palveluiden siirtyessä Nummelaan. Puoti tuo elämää kylälle, perustelee Sirpa Jaakola Pitsei & pääkalloi -nimisestä yrityksestä.

Muut puodissa mukana olevat yrittäjät ovat: Irene Lehtinen-Verbo IreNel Designista, Helena Paakkala H-P-ompelu & keramiikka -yrityksestä, Simo Oksa Vuorenpeikon pajasta ja Teija Yläranta Solros -nimisestä yrityksestä.

Joulupuodin yrittäjien toiveissa on, että vihtiläiset suosisivat jouluostoksia tehdessään paikallisia toimijoita. Joulunajan asiakasvirran toivotaan suuntautuvan myös Vihdin kirkonkylään Nummelan markettien sijaan.

Kahtena aikaisempana vuotena joulupuoti on toiminut K-Supermarket Vihdin pihalla olevassa lasikontissa.

– Lasikontti on ollut viileä paikka pitää joulupuotia. Kun kuulimme mahdollisuudesta vuokrata entinen Kisällin tila joulupuodille, niin innostuimme valtavasti, Virtanen jatkaa.

Pienyrittäjien kesken viriää joulupuodissa keskustelu mahdollisuudesta pitää tilaa jatkossakin yhteisenä toimipaikkana, jossa voisi pitää käsityöläiskahvilaa tai taidekursseja. Realiteetit kuitenkin tulevat vastaan. Kiinteät kulut juoksevat piittaamatta onko yrityksillä kassavirtaa vai ei. Onneksi joulupuoti jakaa joulun alla vihtiläisille lämpöä ja valoa kuin majakka ikään pimeällä merellä!