Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Messias-oratorio Vihdin kirkossa tämän viikon sunnuntaina

Vihdin Kamarikuoro esiintyy yhdessä barokkiorkesteri Galantinan kanssa.

Vihdin Kamarikuoro ja barokkiorkesteri Galantina solisteineen konsertoivat ensimmäisenä adventtina Vihdin kirkossa ja esittävät erään kaikkien aikojen tunnetuimmista ja rakastetuimmista suurteoksista, Georg Friedrich Händelin (1685–1759) Messias-oratorion.

Oratorion solisteina laulavat sopraano Helianna Herkkola, altto Katariina Heikkilä, tenori Juho Punkeri ja basso Mika Nikander. Teoksen johtaa Jorma Hannikainen.

Messias on alun perin tarkoitettu esitettäväksi pääsiäisenä, mutta se sopii esitettäväksi myös muina aikoina ja sitä esitetäänkin nykyään paljon myös jouluaikana. Libretto etenee Messiasta koskevista ennustuksista, syntymän, elämän, ristinkuoleman kautta ylösnousemukseen. Tämän jälkeen libreton teemoina ovat vielä tuomiopäivä ja kuoleman voittaminen. Messias-oratorion englanninkielinen teksti on koottu yksinomaan raamatunteksteistä. Teoksen tunnetuin osa on ehkä koko musiikin historian tunnetuin teos Halleluja-kuoro.

Vihdin kamarikuoro perustettiin vuonna 2014 osaksi Vihdin seurakunnan musiikkitoimintaa. Kuoroa johtavat musiikin tohtori, diplomikuoronjohtaja Jorma Hannikainen ja Vihdin kanttori, musiikin maisteri Kaisa-Leena Hannikainen.

Kuoroon kuuluu noin 35 laulajaa.

Hannikainen on johtanut useita kuoroja, muun muassa ollut perustamaansa kuopiolaista Puijon kamarikuoroa 1989–2007. Hän on myös säveltänyt liturgista kuoro- ja urkumusiikkia, ja hänet on palkittu muun muassa Suomen kanttorikuoron järjestämässä mieskuoromusiikin sävellyskilpailussa. Lokakuussa kantaesitettiin hänen Vihdin kirkon 250-vuotisjuhliin Vihdin kamarikuoron tilaama Rauhanmaja-kuorofantasia. Hänelle on myönnetty director cantus ja director musices -arvonimet sekä Suomen Kirkkomusiikkiliiton erityisansiomerkki ja kanttorin erityisansiomerkki.

Barokkiorkesteri Galantina on viime vuosituhannella perustettu vanhan musiikin yhtye, joka soittaa täysbarokin saksalaista, ranskalaista ja italialaista musiikkia 4-20 hengen vahvuisilla kokoonpanoilla. Galantina on tehnyt runsaasti yhteistyötä eri laulajien ja kuorojen kanssa kirkkomusiikissa. Galantinan erityisosaamista on harvinaisten barokin soitinten käyttö. Konserttien lisäksi yhtye on esiintynyt runsaasti jumalanpalveluksissa sekä yksityisissä juhlissa. Galantinan johtajana toimii Timo Kiiskinen. Vihdin kamarikuoron kanssa Galantina on aiemmin esittänyt J.S.Bachin Johannes-passion ja Händelin Messias-oratorion vuonna 2016.

Messias-oratorio Vihdin kirkossa 27.11.2022 klo 18. Väliajallinen konsertti päättyy noin klo 20.30.