Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysymys ja vastaus | Aiheutuuko pelastuslaitokselle hälytyksiä kausivaloista?

Kausivalojen aika on jälleen alkanut. Ihmiset tuovat kausivaloilla valoa talven pimeyden keskelle niin sisällä kuin ulkona. Näkyykö kausivalokauden alkaminen jollakin tavalla pelastuslaitoksella?

Tuleeko pelastuslaitokselle hälytyksiä kausivalojen takia, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtava palotarkastaja Anssi Kuhlman?

– Yleisesti ei tule, ainakaan Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella ne eivät ole mitenkään merkittävä tekijä. Kausivalot eivät meidän näkövinkkelistä ole aiheuttaneet ongelmia.

Millaisia asioita kausivalojen käytössä tulisi huomioida paloturvallisuutta ajatellen?

– Se, että valot soveltuvat käyttöön ja käyttöohjeita noudatetaan. Ulkotiloissa käytetään ulkokäyttöön sopivia valoja ja jos kyseessä on valo joka tuottaa lämpöä, se ei ole palavien rakenteiden lähellä.

– Tärkeintä on katsoa käyttöohjeet ja toimia niiden mukaisesti. Ja niin kuin minkä tahansa muunkin sähkölaitteen kanssa, jos laite alkaa toimia epänormaalisti, se tulee poistaa heti käytöstä.

Näkyykö talvikausi tai joulun aika jollain erityisellä tavalla pelastuslaitoksen toiminnassa?

– Se näkyy oikeastaan samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin juhla-aika. Juhla-aikaan tulee ensihoidon tehtäviä, näkyy siinä mielessä.

– Talviajassa on toki omat erityispiirteensä. Kynttilöiden aiheuttamia tai tulisijoista lähteneitä paloja saattaa olla enemmän kuin muulloin, mutta ei niistäkään tule mieleen mitään mainittavaa, joka nousisi erityisesti joulussa esille.