Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lipunnosto, seppelten lasku, Vihti-mitalin jakaminen – Itsenäisyyspäivänä jälleen runsaasti tapahtumia Vihdissä

Muutaman vuoden koronaan ja tila-asioihin liittyvien hankaluuksien jälkeen Vihdin kunnan itsenäisyyspäivän juhlallisuudet palaavat perinteiseen muotoonsa, tiedottaa Vihdin kunta.

Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus järjestetään Vihdin kirkossa 6.12. klo 10 alkaen ja juhlatilaisuus jumalanpalveluksen jälkeen Vihdin kirkonkylän seurakuntatalolla noin klo 11.30.

Juhlapäivänä 6. päivä joulukuuta Vihdin Reserviupseerikerho ry ja Vihdin Reservinaliupseerit ry järjestäytyvät kunniavartioon sankarihaudoille Vihdin kirkon pihamaalla klo 9.45. Juhlajumalanpalvelus alkaa kirkossa klo 10 ja liturgina toimii kirkkoherra Pekka Valkeapää. Jumalanpalveluksen kanttorina toimii Kaisa-Leena Hannikainen ja tilaisuudessa esiintyy lasten ja nuorten lauluryhmä, sekä Paulus Pietiläinen (pasuuna) ja Väinö Wirtanen (laulu). Jumalanpalveluksen jälkeen maanpuolustus- ja reserviläisjärjestöjen, sekä Vihdin Karjalaisten muodostama lippulinna siirtyy sankarivainajien muistomerkille, jossa lasketaan seppeleet. Muistomerkillä juhlapuheen pitää Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pentti Aspila.

Jumalanpalveluksen ja seppelten laskun jälkeen Suomen itsenäisyyspäivän juhlintaa siirrytään jatkamaan Vihdin seurakuntatalolle, jossa on ohjelman lisäksi tarjolla lounas ja kakkukahvit. Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille kuntalaisille. Seurakuntatalon tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää kunnanjohtaja Erkki Eerola ja juhlapuheen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen. Vihdin nuorten terveiset juhlaan tuo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Pihla Salmi. Juhlassa kuullaan kauniita sinivalkoisia säveliä Pilvi Huhdan, Sonante-orkesterin ja Duo Alavillamon esittämänä. Tapahtumassa jaetaan myös tuttuun tapaan Vihti-mitali kunnanhallituksen valitsemalle Vihdin kunnan eteen ansiokkaasti työtä tehneelle kuntalaiselle.

Veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskille on järjestetty kuljetus jumalanpalvelukseen ja itsenäisyydenpäivän juhlaan seurakuntatalolle. Kyytien järjestämisestä lisätietoja antaa Juhani Ranta: 050 0817 373

Nummelan Killan järjestämä perinteinen itsenäisyyspäivän aamun lipunnostotilaisuus Nummelan torilla järjestetään taas 6.12.2022 klo 9.00 alkaen (yleisöä toivotaan saapuvaksi paikalle klo 8.50). Tilaisuuden juontaa Jarmo Töyräs ja ohjelmassa on mm. Juhlapuhe, sekä lukion kirjoituskilpailun voittajan julkistaminen ja voittokirjoituksen lukeminen. Tilaisuuden päätteeksi yleisölle on tarjolla pullakahvit Cafe Nelikassa.