Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiläiset uudet tapahtumat saavat jatkoa ensi vuonna – positiiviset palautteet kannustavat järjestämään uudelleen

Hiidenkirnu festival, Nummela Art Night, Lasten Superlauantai ja Vihdin elokuvajuhlat ilahduttavat jälleen monipuolisella kulttuuritarjonnallaan.

Vihtiläiset uudet tapahtumat saavat jatkoa vuonna 2023. Uusia vihtiläisiä tapahtumia olivat tänä vuonna Lasten Superlauantai, Hiidenkirnu festival, Vihdin elokuvajuhlat ja Nummela Art Night, jonka emotapahtuma oli vuonna 2021 pidetty Palma Art Night.

– Kesäkuussa Vihdin kirkonkylässä ensimmäisen kerran järjestetty Lasten Superlauantai oli sateisesta säästä huolimatta menestys. Palaute oli positiivista ja tapahtuma järjestetään uudelleen ensi kesänä. Vihdissä on tilausta isommalle lapsille ja lapsiperheille suunnatulle kulttuuritapahtumalle, kertoo Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli.

– Jos asia minusta riippuu, niin myös Nummela Art Night järjestetään jälleen ja kuvittelisin, että ei kukaan muukaan ajatusta ole torppaamassa. Tapahtumasta on saatu paljon hyvää palautetta kuntalaisilta ja myös kunnan ulkopuolelta.

Kannustan kaikkia tukemaan paikallista kulttuuritoimintaa.

Tommi Muhli

– Kannustan kaikkia tukemaan paikallista kulttuuritoimintaa ja käymään ahkerasti vihtiläisissä tapahtumissa.

Hiidenkirnu festival sai heinäkuussa erinomaisen vastaanoton. Ensi kesänä tapahtuma järjestetään 14.-15.7.

– Somessa tuli vain hyvää palautetta. Tämä sekä tapahtumassa paikalla olleiden ihmisten positiiviset palautteet rohkaisivat meitä järjestämään tapahtuman uudelleen. Esiintyjät ja lippuluokat julkaistaan alkuvuodesta, kertoo järjestäjä ja hallituksen puheenjohtaja Henri Kulmala United Festival Finlandista.

– Tulevana kesänä panostamme tapahtuman toimivuuteen. Tämä tarkoittaa parempia palveluita ja lisää toiminnallisia asioita. Myös VIP -tilaa kehitetään. Kehitämme tapahtumaa niin, että se palvelee paremmin asiakkaiden toiveita, jotta käytännön asiat ovat toimivampia. Tuomme vieläkin toivotumpia artisteja tapahtumaan. Perjantaina ja lauantaina esiintyy viisi kotimaista huippuartistia.

Vihdin elokuvajuhlat järjestetään toisen kerran kesällä 4.-6.8. Elokuvajuhlat järjestää Elokuvakerho Pahantorjuja ry yhteistyössä Vihdin kunnan ja Vihdin Kinon kanssa.

– Ensimmäiset Pahantorjuja-elokuvajuhlat onnistuivat yli odotusten. Tästä on hyvä ponnistaa ensi kesänä. Mullistavia uudistuksia ei ole luvassa, mutta asioita pyritään tekemään entistä paremmin ja laadukkaammin, hieno ja uniikki kylätunnelma säilyttäen, kertoo Elokuvakerho Pahantorjuja ry:n puheenjohtaja Mikko Meriluoto.

– Elokuvien määrää nostetaan. Pyrimme näyttämään noin 10 elokuvaa, joista osa on kotimaisia. Yleisölle tuodaan nähtäväksi myös sellaisia elokuvia, joita ei Vihdin kokoisessa kunnassa ole muutoin mahdollista kaupallisesti esittää. Keskeisessä osassa ovat tekijävierailut, jolloin yleisö pääsee keskustelemaan elokuvien tekijöiden kanssa. Yleisö toivoi ruokapalveluiden ja oheisohjelman määrän kasvattamista ja näihin toiveisiin pyrimme vastaamaan.