Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Uunisaunan yrittäjä Juulia Jokinen: "Uskon, että jossain kohtaa kova työ palkitaan jollain tavalla"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Perustin toisen yritykseni rekvisiittavuokraamon kahden muun osakkaan kanssa marraskuussa 2021 ja Uunisaunan maaliskuussa 2022. Tässä rysäyksessä minusta tuli yrittäjä ilman aiempaa kokemusta.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Työskentelin aiemmin elokuvalavastajana ja olen tottunut hyvin itsenäiseen työskentelyyn. Koin, että nyt haluan luoda jotain uutta ja oman näköistä. Olen yksin kaikesta vastuussa ja se on vapauttavaa mielestäni kun en tee työtä muille.

Millaiset ovat työaikasi?

– Sauna on auki keskiviikosta sunnuntaihin. Pääosin olen paikalla noin 10–14 tuntia niinä päivinä. Mikäli saunan baarissa riittää asiakkaita, voi ilta venyä kun hauskaa riittää. Toisaalta, jos ei ole varauksia lähden hoitamaan asioitani tai viettämään vapaa-aikaa.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Menen lämmittämään saunan, laitan musiikkia ja sytyttelen kynttilöitä. Se on työpäivän paras hetki.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Hoidan saunan puhtaanapitoa sekä baarin pyörittämistä. Samalla juttelen paljon asiakkaiden kanssa. Siinä lomassa yritän tehdä läppärillä töitä ja suunnitella tulevaisuuden suunnitelmia.

Ehditkö pitää taukoja?

– Iltaisin saatan istahtaa asiakkaiden kanssa juttelemaan. Minulle on tullut jo paljon tuttuja Karkkilaan. Päivät saunalla ovat pitkiä, siksi otankin hyvin rennosti enkä kiirehdi.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Saunan sulkemiseen liittyy tietyt rutiinit. Minulle on tärkeää, että teen asiat tietyssä järjestyksessä niin muistan kaiken. Siivous, pyykit, kynttilät, valot, lukot...

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Maanantai–tiistai on viikonloppuni ja olen onnistunut pitämään ne vapaa-aikanani. En katso silloin sähköpostia tai välttämättä vastaa työpuhelimeen. Pidän myös mielessäni ettei asioilla aina voi olla niin kiire että kaikki olisi parista päivästä kiinni. Olen hyvin armollinen itselleni. Kävin juuri viikon lomalla ja unohdin onneksi läppärini saunalle.

Mikä on työssäsi parasta?

– Että tämä yritys on itse rakentamani ja saan lisää oppia kaikesta mihin päätän ryhtyä. Tyytyväiset ja palaavat asiakkaat ovat paras kiitos mitä siitä voi saada.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Miettiä mikä on kannattavaa, mihin aikansa suunnata ja keneltä ottaa neuvoja vastaan. Raha ei ole minulla ensisijaisesti mielessä enkä laske työlleni tuntihintaa. Uskon, että jossain kohtaa kova työ palkitaan jollain tavalla. Uunisaunalla on suuret suunnitelmat ja on kutkuttavaa tarttua haasteeseen toteuttaa ne askel askeleelta.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Vuorossa on karkkilalaisen Uunisaunan yrittäjä Juulia Jokinen.