Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan Palloseuran tyttöjoukkueelle neljä SM-mitalia Hämeenlinnan tekniikkakisoista – T10-11- joukkueesta osallistumisoikeuden kisoihin sai 7 pelaajaa

Tekniikkakilpailuihin pääsivät osallistumaan kaikki ne pelaajat, jotka olivat kyenneet tekemään seurojen järjestämissä kilpailuissa kultamerkin.

Nummelan Palloseuran 10-11-vuotiaiden tyttöjoukkue sai neljä SM-mitalia tekniikkakisoista, jotka pidettiin Hämeenlinnassa 27.11.

Valtakunnallisiin jalkapallon tekniikkakilpailuihin pääsivät osallistumaan kaikki ne pelaajat, jotka olivat kyenneet tekemään seurojen järjestämissä kilpailuissa kultamerkin.

T10-11- joukkueesta osallistumisoikeuden kisoihin sai 7 pelaajaa, mikä on osoitus siitä, että taitoharjoitteluun on käytetty paljon aikaa. Valitettavasti kaksi kisoihin päässyttä pelaajaa, Erika Kumpulainen ja Lumi Bergman, sairastuivat ja Hämeenlinnaan lähdettiin viiden pelaajan voimin.

11-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Jenna Päivärinta voitti Suomen mestaruuden. Jenna on tehnyt kovasti töitä taitonsa eteen ja pelannut jo usean vuoden vuotta vanhempien ykköstasolla osoittaen pärjäävänsä myös kansainvälisiä joukkueita vastaan.

Päivärinnan taidon, asenteen ja kodin tuen avulla hän voi päästä jalkapallossa vielä pitkälle.

Hopealle tuli Heini Metsä, joka on Päivärinnan tavoin pelannut usean vuoden ajan vuotta vanhempien ykköstasolla ja osoittanut olevansa maalivahtina maamme terävintä kärkeä. Hänet palkittiin myös Nummelan Palloseuran vuoden tyttömaalivahtina. Pronssimitali meni tässä sarjassa Ouluun.

12-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruuden voitti ansaitusti HJK:n Hertta Ahonen.

SM- hopeaa toi Nummelaan Jade Bergman, jonka kikat ovat jo monelle vastustajalle tuttuja. Bergmanin taitavuus ei jäänyt huomaamatta Alandia cupissakaan, jossa hänet valittiin koko turnauksen parhaaksi tyttöpelaajaksi.

Pronssia Nummelaan toi Piitu Päivärinta. Tämä mitali oli joukkueen kapteenille mahtava kiitos kuluneesta kaudesta. Hän on ollut merkittävässä roolissa joukkueen menestyksessä ja hänet valittiin Nummelan Palloseuran vuoden tyttöpelaajaksi.

Maiju Vikström oli kisan kuudes. Hän on muiden tavoin harjoitellut ahkerasti ja osoitti kisoissa olevansa henkisesti vahva, sillä hän epäonnistui toisessa lajissa, mutta pystyi kokoamaan itsensä ja teki muissa lajeissa hyviä tuloksia.

Tekniikkakilpailut ovat pelaajalle yksi jalkapallokauden jännittävimmistä hetkistä, sillä yksikin pieni virhe vaikuttaa lopputulokseen merkittävästi. Tekniikkakilpailujen lajeihin kuuluvat pujottelu, ponnauttelu, pusku, kuljetus-laukaus, syöttöpenkki ja pituuspotku.

Kausi 2022 jäänee jokaisen T12 -kilpajoukkueen pelaajan mieleen.

SM-tekniikkakilpailuihin osallistuneiden pelaajien lisäksi joukkueen muut pelaajat ovat myös taitavia. Joukkueen saavutuksia kuluneelta kaudelta ovat muun muassa Alandia cupin voitto, kilpasarjan voitot, HJK cupissa sekä Hesa cupissa hopeaa, neljän helmariliigan turnauksen voitot sekä pääsy kansainväliseen turnaukseen, jonne pääsi viisi joukkuetta Suomesta.

Kansainvälisessä turnauksessa tämä joukkue voitti muun muassa ruotsalaisen Hammarbyn ja tanskalaisen Norsjaellandian. Menestys ei ole tullut sattumalta, vaan töitä on tehty systemaattisesti jo usean vuoden ajan.

Niin pelaajat kuin huoltajat ovat ymmärtäneet mitä menestykseen vaaditaan. Perheiden lomat on suunniteltu jalkapallokalenterin mukaisesti ja jokaiselle pelaajalle on mahdollistettu joukkueen ulkopuolinen lisätreeni.

Nämä pelaajat ovat tuttu näky Vihdin jalkapallokentillä, joilla he käyvät myös omatoimisesti harjoittelemassa. Joukkue on hitsautunut hyvin yhteen, isoksi perheeksi, jossa jokainen palanen on tärkeä osa kokonaisuutta. Tähän perheeseen kuuluvat myös huoltajat, jotka mahdollistavat joukkueen toiminnan.

Ensi keväänä joukkue karsii etelä-länsi liigaan, joka alkaa syksyllä 2023. Tavoite on selvä: paikka etelä-länsi liigassa. Toisena tavoitteena on kehittää jokaisen pelaajan henkilökohtaista taitoa entisestään ja antaa näin pelaajille mahdollisuus edetä jalkapalloilijan urallaan. Joukkue haluaa perustaa tekemisensä taitoon ja uskoo siihen, että “taitavat pärjäävät aina”. Joukkue tulee osallistumaan kansainväliseen turnaukseen ja kutsuturnauksiin ympäri vuoden.