Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläisten kotitalouksien joulukinkkujen paistinrasvat kiertoon dieseliksi – Kinkkutempun keräyspiste löytyy ainakin K-citymarket Nummelasta

Kinkkutemppu kierrättää seitsemättä joulua peräkkäin kotitalouksien joulukinkkujen ja muiden jouluruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi.

Kinkkutemppu kierrättää seitsemättä joulua peräkkäin kotitalouksien joulukinkkujen ja muiden jouluruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään 55,5 tonnia rasvajätettä, kerrotaan K-citymarket Nummelan aluetiedotteessa.

K-citymarket Nummela on mukana kierrättämässä jouluherkkujen paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi

– Etenkin joulun aikaan on tärkeää muistaa, etteivät paistinrasvat kuulu viemäriin - siksi onkin hienoa, että ne saa helposti kierrätettyä kauppareissun yhteydessä osallistumalla Kinkkutemppuun. Kinkkutempulla tuomme kiertotaloutta lähemmäksi asiakkaidemme arkea ja havainnollistamme, kuinka yllättäviäkin raaka-aineita voidaan kierrättämällä hyödyntää uudelleen, sanoo kauppias Antti-Jussi Kivi.

Viime vuonna Kinkkutemppu onnistui keräämään 55,5 tonnia rasvajätettä suomalaisten kotitalouksien voimin.

Tänä jouluna Kinkkutemppu innostaa jälleen suomalaisia kiertotaloustekoon.

Käsitellystä rasvasta tehdään Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Yhden kinkun rasvamäärästä valmistetulla dieselillä voi huristella henkilöautolla jopa kolme kilometriä. Paistinrasvat kierrätetään kartonkitölkeissä

Paistinrasva tulee tuoda keräyspisteeseen kartonkipakkauksessa kuten tyhjässä maitotölkissä. Lasi- tai metallipurkeissa rasvaa ei voi kierrättää.

Paistinrasvojen keräyspisteitä on tänäkin vuonna ympäri Suomen ja niistä suurin osa sijaitsee K-ruokakauppojen yhteydessä. Kaikissa K-Citymarketeissa on Kinkkutempun keräyspiste.

Kierrätykseen kelpaavat kinkun paistinrasvan lisäksi myös esimerkiksi kalkkunan, kalan tai seitanin paistinrasvat.

Paistinrasvojen palautusaika on 16.12.2022–8.1.2023 ja keräysastia löytyy tänä vuonna muun muassa K-citymarket Nummelan yhteydestä.

Suomalainen kiertotalousosaaminen on maailman kärkeä ja Kinkkutemppu on laajuudeltaan poikkeuksellinen hanke maailmankin mittakaavassa.

Kinkkutemppu toteutetaan K-ryhmän ja 13 muun toimijan voittoa tavoittelemattomana yhteishankkeena: mukana on pieniä ja suuria toimijoita eri aloilta ja yhteiskunnan sektoreilta.

Kampanjan monivuotinen suosio on esimerkki suomalaisesta kiertotalousosaamisesta, jossa uudenlaiset kumppanuudet ja yhteistyö ovat tärkeässä roolissa.