Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tenori Jyrki Anttila vie kuulijat Vihdissä joulun tunnelmaan – "Emme tarvitse äänentoistoa lainkaan"

Jyrki Anttila nähdään joulukonsertissa Vihdissä ja keväällä operetissa Lohjalla.

Lohjalaistenori Jyrki Anttila johdattelee tänä vuonna joulun tunnelmaan Kaunein joulu -konserteissa. Joulukonsertit ovat Anttilan ensimmäiset yleisön edessä kahden vuoden tauon jälkeen.

– Pitkästä aikaa pääsemme esittämään joulukonsertteja. Olemme esittäneet niitä korona-aikaan virtuaalisesti, mutta nyt pääsemme kohtaamaan yleisöä ja se on vallan mainiota, iloitsee Anttila.

Ensimmäinen joulukonsertti oli Tammisaarella jo viime viikolla. Seuraavat konsertit ovat Vihdin kirkossa 15. joulukuuta ja Perniön kirkossa 16. joulukuuta. Jyrki Anttilan lisäksi konsertissa esiintyvät sopraano Anette Raukola ja pianisti Maija Anttila.

– Olemme rakentaneet ohjelmiston niin, että emme tarvitse äänentoistoa lainkaan. Äänentoisto alkaa olla liian hallitseva tekijä joka paikassa, toteaa Jyrki Anttila.

Hän kertoo, että kirkoissa on yleensä hyvä akustiikka ja ne sopivat hyvin esiintymiseen ilman äänentoistoa.

Kaunein joulu -konserttien ohjelmistossa on niin perinteisiä kuin uudempaa tuotantoa edustavia joululauluja, kuten Taas kaikki kauniit muistot, Joulu tullut on, Santa Lucia ja Oi jouluyö.

– Maija (Anttila) teki myös hienon sovituksen Gloriasta sopraanolle ja tenorille.

Anttila vinkkaa, että myös yleisöllä on mahdollisuus heittäytyä konsertissa tunnelmoimaan joulua yhteislaulun merkeissä.

Tulevana keväänä Anttila esiintyy jälleen konserttilavoilla ympäri Suomea. Jyrki ja Maija Anttilan Kertokaa se hänelle -konsertin esitykset alkavat helmikuussa Turusta.

– Konsertissa kuullaan Tapio Rautavaaran ja Mauno Kuusiston tutuksi tekemiä kappaleita, kertoo Anttila.

Konsertissa kuullaan myös bravuureita Anttilan omalta uralta. Myös Iloinen leski -operetin esitykset jatkuvat helmikuussa ja tuovat keväällä Anttilan myös Lohjalle. Iloinen leski esitetään Lohjalla 1. huhtikuuta. Huhtikuussa jatkuvat myös Kreivitär Mariza -operetin esitykset.

Operettien lisäksi tiedossa on myös tapahtumahumua.

– Meillä on suuri tapahtuma Helsingissä Johanneksen kirkossa 16. huhtikuuta. Tuotamme sinne Wagnerin Tristan ja Isolde -oopperan, jossa laulan vaativan Tristanin roolin.

Lisäksi tiedossa on Suuri operettigaala Helsingin musiikkitalossa 21. maaliskuuta. Gaalassa kuullaan musiikkia useammasta OperArtin operetista vuosien varrelta.

– Olemme tuottaneet operetteja pitkään ja keräämme niistä parhaat palat. Laulamassa on upea kaartimme, jotka ovat olleet esittämässä operetteja. Orkesteri kootaan lohjalaisista soittajista, kertoo Anttila.

Kaunein joulu -konsertti Vihdin kirkossa 15.12. klo 18. Liput 044 980 1167 sekä lippu.fi ja R-kioskit.