Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Valoa ja iloa pimeyteen – Vihdin ensimmäinen oma Lucia on Fiia Holmström

Tapahtuma Vihdin kirkossa Lucian päivänä 13. joulukuuta.

Vihdin historian ensimmäinen oma Lucia kruunataan Vihdin kirkossa Lucian päivänä 13.12. klo 18. Tapahtuman järjestäjinä ovat aktiiviset kuntalaiset Vuokko Sivuranta, Jaana Laine ja Heidi Seppälä seurakunnan tukiessa tilaisuutta. Lisäksi tarjoiluista ja kruunun hankinnasta vastaavat vihtiläiset järjestöt, kuten Martat ja Pohjolan Norden.

Ajatus Vihdin omasta Luciasta syntyi Sivurannalle ja Seppälälle vuosi sitten, mutta tuolloin oli liian myöhäistä järjestää tapahtumaa.

– Onneksi tämä tapahtuma saadaan järjestettyä nyt, iloitsevat Sivuranta, Laine ja Seppälä

Tänä vuonna, vuoden 2022 Vihdin Luciaksi on valikoitunut Fiia Holmström, joka on kaksikielinen nuori nainen Vihdin kirkonkylästä. Fiia Holmströmin Lucia-kulkueeseen liittyy Nummela Skolan eri vuosiluokkien oppilaita, jotka toimittavat tähtityttöjen ja -poikien lisäksi tonttujen virkaa.

Tapahtumassa kuullaan Pekka Lepistön laulua ja lisäksi lauletaan joululauluja. Myös tapahtumaan lähetetyt joulutervehdykset luetaan.

Lucian päivällä on vahvat, pitkät perinteet ennen kaikkea suomenruotsalaisessa kulttuurissa. Valtakunnallisesti joka vuosi valitaan Lucia, joka astelee Helsingin Tuomiokirkon portaita alas. Usealla kunnalla ja kaupungilla on myös omat Lucia-neidot, jotka kulkueensa kanssa tuovat ihmisille valoa pimeyteen. Lisäksi Lucia kiertää erilaisissa tapahtumissa keräten varoja muun muassa vähävaraisille lapsiperheille.

Vihti haluaa myös olla mukana perinteessä ja rakentaa omannäköisen tapahtuman. Lucia tuo valon ja ilon juhlan kuntalaisille. Vihdin Lucia-tapahtumasta toivotaankin rakentuvan uusi perinne ja samalla tapahtuman toivotaan laajentuvan, tekijät suunnittelevat.

– Tavoitteena on, että ensi vuonna Vihdin Lucia-neidoksi voi pyrkiä kuka tahansa, tai jotakuta voi ehdottaa tehtävään.

Nyt järjestettävään tapahtumaan osallistujien toivotaan ottavan mukaan kirkkoon led-lyhtyjä tai -kynttilöitä, jotta saadaan aikaan vielä valoisampi ja tunnelmalliseksi tilaisuus. Tapahtuma on kaikille avoin ja se järjestetään kaksikielisenä.

– Kaikki mukaan viettämään Lucian päivää Vihdin kirkkoon, kutsuvat tapahtuman tekijät. Välkommen med!