Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Luvassa melontaa, SUP-lautailua ja sukellustaitojen harjoittelua – Nummelassa järjestetään Vesisankarit-tapahtuma

Koko perheen Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Vihdin uimahalliin lauantaina 17.12. klo 10-13. Tapahtuman aikana pääsee kokeilemaan erilaisia uima- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtäviä hauskoilla tehtävärasteilla.

Vauhdikkaassa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen ja -turvallisuuden saloihin. Tapahtumassa voi meloa ilmatäytteisillä kanooteilla, kokeilla SUP-lautailua sekä harjoitella pelastus- ja sukellustaitoja. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä uimahallin henkilökunta, Vihdin kunnan liikuntatoimi sekä Lohjan urheilusukeltajat.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

–Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliiton tiedotteessa.

Nummelan Vesisankarit -tapahtumavastaava on Anne-Mari Käräjämies.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.