Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Minä lapsena | SuurVihdin Killan puheenjohtajalle Kai Viherkannolle Vihdin VPK:n toiminta oli tärkeä harrastus jo pikkupoikana

Minä lapsena -sarjassa tutut vihtiläiset muistelevat lapsuuttaan. Tällä kertaa vuorossa on SuurVihdin Killan puheenjohtaja Kai Viherkanto.

Synnyin 01.09.1969 kolmanneksi lapseksi perheeseen, johon kuuluivat äidin ja isän lisäksi 10 vuotta vanhempi siskoni ja 12 vuotta vanhempi veljeni. Asuimme Vihdin kirkonkylässä Kouvoinmäessä, isäni rakentamassa omakotitalossa.

Naapurissa asuivat isäni vanhemmat sekä isäni sisko perheineen. Vietin paljon aikaa papan ja mamman kanssa. Lähellä asuivat myös kummivanhempani, joiden kanssa olin myös paljon tekemisissä, kuten muunkin naapuruston kanssa.

Koulutieni aloitin syksyllä 1976 Niuhalan koulussa, nykyisessä Kirkkoniemen koulussa, käyden siellä ensimmäiset 6-luokkaa. Sitten siirryin Vihdin yhteiskouluun yläasteelle. Ala-asteella matematiikka, tekniset käsityöt ja liikunta olivat mieluisia aineita.

Yläasteella ”helppoja” aineita olivat matematiikka, kemia, fysiikka ja kielet. Peruskoulun jälkeen jatkoin Lohjalle ammattikouluun.

Lapsena tykkäsin olla isän ja papan mukana puuhaamassa. Molemmat olivat kirvesmiehiä ja aina rakennettiin tai korjattiin jotain. Kavereiden kanssa oli aina liikunnallista tai teknistä tekemistä, pallopeleistä monenlaisten koneiden ja kulkupelien ropaamiseen. Äitini oli perhepäivähoitaja ja sain osallistua myös pienempien lasten kanssa leikkimiseen sekä ”kasvatukseen” äitini ohjaamana.

VPK:n toiminta oli tärkeä harrastus ja nykyään elämäntapa. Liityin Vihdin vapaaehtoisen palokunnan toimintaan pikkupoikana 70-luvulla. Olen saanut yhteisössä mahtavan määrän oppia sekä suuren auttamisenhalun ja taidot ihmisten auttamiseen onnettomuuksissa ja tapaturmissa.

Kokonaisuutena olen saanut elää hyvin antoisan, turvallisen ja opettavaisen lapsuuden, jonka ”sadosta” saan nauttia vieläkin.