Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläinen Hawkhill mukana The Times -lehden listauksessa – lehdessä Skandinavian 25 unelmien saunakohdetta

Nuuksion kansallispuistossa sijaitseva hirsihuvila Villa Adele on listan sijalla 21. "Onhan tämä hieno juttu. Etenkin, kun olemme vuosia panostaneet saunoihimme."

The Times listasi Skandinavian 25 unelmien saunakohdetta. Nuuksion kansallispuiston alueella Tervalammella sijaitsevan Hawkhillin Villa Adele on huomioitu listauksessa. Hirsihuvila Villa Adele saunoineen löytyy listan sijalta 21.

Villa Adele on vuonna 2020 valmistunut huvila, jonka suunnitteluun, arkkitehtuuriin ja vastuullisuuteen on panostettu yrityksessä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Huvilan on suunnitellut hirsirakentamiseen erikoistunut Saatsi Arkkitehdit.

– Onhan tämä hieno juttu. Etenkin, kun olemme vuosia panostaneet saunoihimme. Listaus pääsi yllättämään. Huomasin erään suomalaisen yrityksen kertovan somessa, että yritys on mukana kyseisellä listalla ja mielenkiinnosta menin katsomaan keitä muita listalla on mainittu. Ilokseni huomasin että Villa Adele on mukana, yrittäjä Annu Huotari kertoo.

Huotari uskoo, että kyseinen kirjoitus lisää entisestään ulkomaalaisten matkustajien kiinnostusta saunomiseen.

Listaus pääsi yllättämään.

Annu Huotari

– Uskon, että pohjoismaissa vierailevat haluavat ehdottomasti ottaa saunomisen toivelistalleen. Saunomisessa on iso potentiaali ja meillä Suomessa on hienot puitteet ja perinteet saunomiselle.

Hawkhillin saunat ovat saaneet käyttöönsä Sauna from Finlandin NATURE & GARDEN, Cottage -laatusertifikaatin osoituksena laadukkaista ja elämyksellisistä mökkisaunoistaan.

– Uskon, että pitkäjänteinen työmme tuottaa nyt tulosta. Saunoihin, huviloihin, sisustukseen, vastuullisuuteen ja yksityiskohtiin on panostettu todella paljon.

– Kulunut vuosi on ollut kiireinen. Kokousvieraita ja yksityisiä majoittajia on riittänyt mukavasti. Olemme laajentaneet catering -toimintaamme ja kehittäneet ruokalistoja entistä vastuullisempaan ja hävikkiä minimoivaan suuntaan. Nyt kehitämme esteettömyyttä ja esteettömiä tuotteita yhteistyössä muiden palveluntuottajien kanssa.

Vapaamuotoisesti suomennettuna The Times perustelee Villa Adelen valintaa listalle sillä, että Villa Adele tarjoilee sekä pohjoismaista eskapismia, mutta myös kaupunkiloman. Nuuksion kansallispuisto sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä.

"Metsäisestä jäätyneiden järvien maisemasta löytyy neljän makuuhuoneen mökki, joka on sekoitus perinteistä hirsimökkiä sekä uusinta designia. Fiksu ja yksinkertainen sisustus valoisassa ja avarassa tilassa, älykeittiöllä sekä ihanalla saunalla varustettu mökki järvimaisemassa", kirjoittaa The Times.

Lux Nuuksio -valotapahtuma pidetään jälleen tammikuun lopussa.

– Toivon, että Nuuksion ympärillä olevat kylät Vihdin, Espoon ja Kirkkonummen puolella lähtevät mukaan. Hawkhill sytyttää jäälyhdyt kahtena tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Viime vuonna jäälyhtyjä syttyi ainakin 903, Huotari kertoo.