Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Liikuntaseura Vihti-Gymin Kilta kokoontui kynttiläiltaan jo 15:nnen kerran

Vihti-Gymin Kilta kokoontui viettämään vuotuista kynttiläiltaa perinteiseen tapaan. Vihdin seurakunta antoi jälleen Killalle mahdollisuuden kokoontua tiloissaan, ja se huolehti myös tilaisuuden kahvitarjoilun.

Paikalle saapui parikymmentä reipasta kiltalaista. Tilaisuuden aloitti seuran voitokas Korennot-ryhmä esityksellään Saunan sulo, veden vilpo. Seurakunnan tervehdyksen tilaisuuteen toi kirkkoherra Pekka Valkeapää.

Kiltatapaaminen jatkui Valtteri Torikan nauhoitetulla esityksellä Maailma on kaunis. Tämän jälkeen Tuulikki Lindström toivotti osallistujat tervetulleiksi. Hän kertoi kiltatoimintaan olennaisesti liittyvästä kynttilöiden sytyttämisperinteestä.

Tällä kertaa kynttiläseremonia sai erityisen hiljaisen ja surullisen sävyn. Valkoinen kynttilä sytytettiin vastikään poisnukkuneen Arla Kaurilan muistoksi. Hetken hiljaisuuden jälkeen kynttilä sammutettiin ja Tuulikki luki Aulikki Oksasen runon Hyvästi. Kiltalaiset muistavat Arlan pitkäaikaisena seuran voimistelijana, ohjaajana ja kiltalaisena. Muisteluhetki päätettiin joululauluilla.

Kirkkoherra Valkeapään puheen teemana oli elämän rajallisuus ja iän tuomat rajoitukset ja toisaalta ihmisen taito elää hetkessä.

Tänä vuonna pyöreitä vuosia täyttäneitä oli seitsemän: Eila Jylhäkoski, Leila Pöyhönen, Elina Tähkiö-Niemimaa, Ulla Linnavuori, Varpu Joenrinne, Taimi Haipus ja Ritva Keinonen. Seura luovutti päivänsankareille pienet muistolahjat. Tässä yhteydessä Tuulikki luki Elina Salmisen runon Ikä ei ole vain numero.

Tilaisuus jatkui kiltalaisten vilkkaalla porinalla aiheesta ikäviisaus. Terveydenhoitoneuvos Liisa Ollikainen on todennut: Jokaisella iällä on oma viisautensa, se ei ole rutiinia eikä tietämistä. Kiltalaisten keskustelussa tuotiin esiin monipuolisia ajatuksia iän tuomasta viisaudesta, kuten muun muassa kokemusasiantuntijuus, suvaitsevaisuus, rohkeus ja harkitsevaisuus.

Tuulikki Lindström muistutti, että voimisteluseurojen Kiltaan voi liittyä kaikki 25 vuotta täyttäneet ja viisi vuotta voimisteluseurassa toimineet. Hän korosti erityisesti sitä, että nuoret seuran jäsenet ovat lämpimästi tervetulleet Kiltaan.

Lämminhenkinen tilaisuus päätettiin perinteiseen tapaan sisarpiirissä. Illan lopuksi laulettiin Maa on niin kaunis – kuten kaikkina aikaisempinakin vuosina.

Näin yksi kaunis helmi lisättiin kiltamuistojen arvokkaaseen ketjuun.

Kirjoittaja on Vihti-Gymin kiltalainen.