Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelassa on mahdollisuus katsoa joulurauhan julistus valkokankaalta – Vihdin kirkoissa runsaasti ohjelmaa joulun aikaan

Nummelassa on tänä jouluna mahdollisuus katsoa joulurauhan julistus valkokankaalta Nummelan seurakuntakeskuksella 24.12. kello 11.45 alkavassa joulujuhlassa.

Vihdin seurakunnan vs. johtava kappalainen Laura Pentti sanoo, että ainakaan hänen tietojensa mukaan joulurauhan julistuksen katsomista valkokankaalta ei ole aiemmin järjestetty Vihdin seurakunnassa.

– Ajatus juuri tällaisen tilaisuuden järjestämiseen nousi siitä, että haluamme seurakunnassa järjestää mahdollisuuden yhteisölliseen joulunviettoon. Joulurauhan julistuksen seuraaminen on vahva perinne suomalaisissa kodeissa. Monen joulunvietto alkaa juuri siitä, Pentti sanoo.

Nummelan seurakuntakeskuksen kirkkosalissa on iso valkokangas, jolta tätä perinteistä lähetystä voi seurata isommallakin joukolla yhdessä.

Joulurauhan julistuksen jälkeen on aattohartaus, jossa kuunnellaan jouluevankeliumi ja lauletaan joulun virsiä ja lauluja. Joulurunojakin hartaudessa kuullaan Liisa Karjalaisen lausumina. Lopuksi syödään joulupuuroa yhdessä. Puuroa on tilattu sadalle hengelle.

– Toivon, että tämä on sellainen joulujuhla, jossa voi tuntea olonsa kotoisaksi, pysähtyä hetkeksi joulun syvimmän sanoman äärellä ja saada vielä vatsansakin täyteen.

Vihdin seurakunnalla on jouluaattona tilaisuuksia Vihdin kirkossa, Vihtijärven kappelissa ja Nummelan seurakuntakeskuksessa sekä päivystys hautausmaalla.

Jouluaattona kello 13 Vihdin kirkossa on ruotsinkielinen palvelus ja kello 14 Enkelikirkko. Vihtijärven kappelilla on jouluaaton hartaus kello 14 ja Vihdin kirkossa jouluaaton hartaus kello 16. Jouluyön messu on Nummelan kirkossa kello 21 ja jouluyön hartaus Vihdin kirkossa kello 22.

Joulupäivänä on jouluaamun messu Vihdin kirkossa kello 7 ja jouluaamun jumalanpalvelus Nummelan kirkossa kello 9.