Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Kinossa joulun seutuun useita elokuvien ensi-iltoja – syksyn katsotuin oli Mielensäpahoittaja

Joulusta alkaen näytöksiä on useita päivässä koko koululaisten loman ajan.

Kulunut syksy on ollut Vihdin Kinossa vaihteleva. Yrittäjä Merja Leino kuvailee, että elokuvatarjonnan suhteen syksy on ollut hyvä, mutta kävijöiden osalta vaihteleva.

– Syksyllä oli ensi-illassa paljon kotimaisia elokuvia ja kotimaisia elokuvia käytiinkin kokonaisuutena katsomassa paljon, mutta monen elokuvan elinkaari jäi valitettavan lyhyeksi.

Leino sanoo, että ennen joulua elokuvateatterissa on yleensä hiljaisempi jakso, mutta joulun ja uudenvuoden aika on elokuvateattereissa tavallisesti vilkasta.

– Niin toivomme tänäkin vuonna olevan. Joulusta alkaen näytöksiä on useita päivässä koko koululaisten loman ajan. Jouluna on paljon ensi-iltoja ja tarjonta on monipuolista. Pyrimmekin tarjoamaan paljon erilaisia elokuvia, jotta mahdollisimman moni löytäisi itseään kiinnostavan elokuvan.

Vihdin Kinossa tämän syksyn katsotuin elokuva oli Mielensäpahoittaja. Leino kertoo, että elokuvateatterin ohjelmisto pyritään rakentamaan niin, että mahdollisimman monelle löytyisi kiinnostava vaihtoehto. Myös yleisön toiveita pyritään toteuttamaan aina kun se on mahdollista.

– Suomessa tulee viikoittain ensi-iltaan useita elokuvia, joita kaikkia ei ole mahdollista yhden salin teatterissa näyttää. Viime vuosien vaikeat ajat ovat jonkin verran vaikuttaneet valikoimamme laveuteen, mutta toivomme kovasti, että katsojat löytäisivät taas sankoin joukoin elokuviin ja pystyisimme taas tarjoamaan entistäkin monipuolisempaa ohjelmistoa.

Jouluna Vihdin Kinossa ensi-iltaan tulee muun muassa I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie, jonka käsikirjoittaja on ollut myös Bohemian Rhapsodyn takana. Polta nämä kirjeet on Alex Schulmanin omaelämänkerralliseen kirjaan perustuva ruotsalainen elokuva. Joulun ajan ensi-iltaelokuvia ovat myös Napapiirin sankarit 4 ja Saapasjalkakissa. Pian joulun jälkeen alkaa ensi-iltaan tulevat myös Kiljuset sekä Hamsterit.

– Erittäin mielenkiintoinen on myös tammikuun lopulla ensi-iltaan tuleva Jalmari Helanderin Sisu, joka on harvinainen kotimainen toimintapläjäys ja on jo kiinnittänyt paljon kansainvälistä huomiota ja saanut jopa ennätyksellisen laajan levityssopimuksen Yhdysvaltoihin, Leino sanoo.

Vihdin Kinon ohjelmistossa on tänä syksynä ollut tarjolla oopperaa ja balettia väliaikatarjoilulla. Näille on tulossa jatkoa kevätpuolellakin.

– Niissä väkeä on käynyt vaihtelevasti, mutta ehdottomasti aiomme jatkaa keväällä, sillä meillä on uskollinen asiakaskunta oopperalle ja baletille. Nämä ovat sellaisia matalan kynnyksen esityksiä, jonne voi tulla vaikka verkkarit jalassa ja papiljotit päässä, jos siltä tuntuu, Leino sanoo.

Tuleva kevät näyttää elokuvateatterille Leinon mukaan vaikeasti ennustettavalta.

– Olemme toiveikkaita sen suhteen, että elokuva kulttuurimuotona pitää pintansa ja ihmiset uskaltavat taas lähteä kokemaan yhdessä asioita, ei pelkästään elokuvateattereihin vaan myös muihin kulttuuririentoihin.